esmaspäev, märts 03, 2008

Kolmekümne kaheksas tund


Oh, täna oli KÕIGE raskem tund üldse minu fotoringi tundide ajaloos. Ma tunnen, et minust võeti täna liiga suur osa ära ja kui nii oleks iga tund, siis ma seda ringi varsti enam ei teeks. Ei ole alati nii, et alustame 10 minutit hiljem, alustame täpselt ja oh seda üllatust siis, kui tõesti see nii juhtub.

Jaaaaaaaaaaaaa, tuleb moraaaaaaaaali! Senikaua tuleb, kui aru saate! :P Või kui ma ise loobun.

Kõik ülesanded, mis tunnis tehakse on arvestades teie suutlikkust ja taset ehk kõik on läbitavad. Olgu selle tunnistuseks kasvõi täna tunni lõpuks valminud tööd. Nendest lähemalt neljapäeval, kui ka teisel grupil on tööd tehtud. Loomingulisus, oma peaga mõtlemine on väga oluline - nagu kunagi BOSS lõhnaõli reklaam ütles "Ole novaator, ära matki!". Sinust endast tulevad ideed on kõige paremad, kui Sa need suudad teoks teha.

Piret, ma loodan, et midagi sai selgemaks. Palun küsi kohe, kui aru ei saa ja ole julge, ära karda. Ringis peate end vabalt tundma ja võite mulle kõigest rääkida, millest teistele ei taha ei saa, ka tobedad küsimused on oodatud. Lahendame. Teie heaolu on mulle väga tähtis, seepärast on oluline, et kõik sõbralikult läbi saame ja õpime. Koos õpime. Mina õppisin ka tänu Lisale ja olen väga õnnelik. Aitäh üldse talle, et ta täna nii tubli oli.

Aitäh Helen, et dressikat laenasid ja üleüldse seal neutraalse joone peal turnisid ja nii osavalt tunni oma suurepärase tuusa grupipildiga kokku võtsid. Jeeee! Aga kodused tööd tuleb ikka ära teha, need leiad postituse lõpust :)


Pildistas: Helen



Kodutööde ja kuutööde kvaliteet jätab endiselt mulje, et need fotod on viimasel hetkel ja hoolimatult tehtud. Ei ole võimalik, et vahel on ühel inimesel head fotod ja siis kehvad. Kas toimub areng või ei toimu, pendeldamist ei saa olla. Seetõttu ma arvangi, et te pole neid ülesandeid piisavalt tõsiselt võtnud. Millest on kahju. AGA võrreldes eelmise kuuga on toimunud väikene areng, mis annab lootuse, et uue kuu tööd, teemal "KLAAS" lubavad paremaid tulemusi.

TÄHTAEG esitamiseks on 3. aprill, mis tähendab, et KÕIGI tööd on selleks ajaks mis tahes kujul edastatuna Multimeedia Labori vastava kaustalises folderis, kas teie endi või minu poolt sinna panduna.

Samuti ei võeta kunagi tõsiselt tööde esitamiste kuupäevi. Ma ei ole ju teie kubjas. Kõik me teeme seda vabatahtlikult. Alates tänasest kordan tööde esitamise kuupäevi kaks korda, kui need esimest korda avaldan ja siis enne järgmist tundi. Lõppeks on ju teil endil neid töid vaja, mitte mul.

Sellest, et kas tundi tulete või mitte, sellest on ka ainult paar inimest aru saanud. Me ei õpi siin ainult fotograafiat, vaid muu seas ka seda, kuidas teiste inimestega mõistlikult ümber käia, vastutustunnet ja kohusetunnet ja muid häid tundeid. Miks Rait on sellest aru saanud ja alati teatab, aga Sandrale ei ole see kohale jõudnud? Jah, ma tean, et inimesed on erinevad, aga mingi hetk teie endi vead maksavad teile kätte ja siis ei ole kellegi poole nõutult vaadata kui enda peegelpildile.

Mõelge selle peale.

Mina hoolin teist.


Kolmest kaadrist, mis hõlmas lähi-, kesk- ja keskonnaportreed suutis kadalipu läbida vaid Arturi foto. See, kas just Sul arvutis või mälupulgal on ehk paremad fotod ei huvita kedagi ja järgi pole mõtet neid saata. Edaspidi nii jääbki.
Aitäh Sulev, et Sa oma töö esitasid eile, kuigi tuled ju tundi alles neljapäeval.

Pildistas: Artur

Kuutööde algne lemmik oli Sigridi tehtud foto. Suurepärane kui selleks ülesandeks tehti selline lavastus. Suurepärane ka siis kui seda ei tehtud. Tal oli teada, et tuleb teha kodutöö ja ta tegi selle ära kui õige hetk tema ees lahti rullus. Huvitav! Tehniline teostus annab natuke soovida, aga tubli ikkagi.


Pildistas: Sigrid


Tõeline üllatus saabus aga siis kui ma avasin postkasti ja leidsin sealt kahe kuu peale kõigist kodustest töödest kõige suurepärasema kaadri, mille autoriks on Rait. Sama lugu, mis Sigridiga. Ilmselt see foto tuli siiski juhuslikult, et oli selline hetk ja Rait mõtles, et sellest saaks hea kodutöö. Tehniliselt ja ideeliselt vapustav foto, tubli Rait. Aga tüdrukul autos tundus lahkumisega kiire olevat :P - ukski irvakil. Ja autnumber jätab justkui BAD mulje :) Väga lahe! Ma olen vaimustuses!

Selline peab olema üks korralik kuufoto. Kvaliteet ja teostus ja idee. Märtsikuu lõpuks palun konkurentsi pakkuda!

Pildistas: Rait


Aga Sigrid ja Rait, kuidas muidu nende töödega ülesvõtmisega lood olid?


Neljapäevased tundi tulijad, palun võtke kaasa midagi, mis oleks lilledega seotud mõni lilleõis, lilleraamat, lillemustriline sall vms ja mida iganes. Kui ei võta, tuleb kohapealsete asjadega läbi ajada - aga pagas on suhteliselt niru.


Noolemängus on asjalood huvitavaks kiskunud. Esimeses raundis:
1)Lisa 150 silma
2)Kerly 150 silma (muideks üks oli 100)
3)Piret 90

ja lõpparvestus
I Kerly - 200 (millest üks oli 100)
II Lisa - 30 :P ehk 150 silma
III Piret - 90



NB! Helen, Sinu kodutööks number üks on "Kerly, kõik lilled ma kingiksin Sulle" ja number kaks "Kuidas ma saaksin paremaks?". Esitamiskuupäev on 17. märts.


10 kommentaari:

Rait ütles ...

Töö ülesvõtmisega oli selline lugu, et mulle tuli kõne "Rait, Mail on žiguli! Mail on žiguli! Me oleme 15 minuti pärast su maja ees." No ja seal nad olid. Ma olin suht kaua tahtnud vene autot juhtida ja siis mul avanes see võimalus. Tiirutasime ringi ja tegime pulli. Ei, see ei ole spetsiaalselt lõpuni lavastatud, pilt tuli juhuslikult.

Kerly ütles ...

No näed siis :)

Anonüümne ütles ...

Väga teemast välja aga ma ei saa jätta jagamata: Annie Leibovitz and the Queen

http://aphotoeditor.com/2008/03/03/annie-leibovitz-and-the-queen/

Pooletunnine sessioon, mida 12 inimest valmistasid ette 3 nädalat ja kuninganna, võibolla te võtaksite selle krooni peast... :)

Kerly ütles ...

See OLI väga hea Robi, aitäh.
Ma turtsatasin.

Sigrid ütles ...

Tegelt tahad ka teada ve?:)
Ok,algul polnud ideed, olid ainult näod ja need ka mööda Eestit laiali
Peale pingelist ootamist ta tuli:)...mulle meenus kunagi ammu telekast enne/või peale (ei mäleta) telelavastusi näidatud logo, mis pidi ilmselt sümboliseerima komöödiat ja tragöödiat. Et siis praegugi Vanemuise teatri logona kasutatavad 2 maski.
Mõtlesin asja kuidagi huvitavamaks teha ja otsustasin pildi teha pimedas ning taskulampidega valgust näkku näidates. Selle idee peale ütles üks sõber konkreetselt, et se on eriti nõme idee ja pane tähele, et sama idee tuli kõigil teistel ka esimese asjana. Aga mina otsustasin siiski provida. Jah, oli pime ja valgust minu jaoks ilmselgelt liiga vähe. Samuti polnud kaamerat kuhugi toetada ja kõik pildid olid udused. Asi muutus naljaks - nad hakaksid suvalisi nägusid tegema ja lõppes sellega, kui nad üksteist hammustama kukkusid:)!
Oh, uus idee! Teme nii, et üks on vampiir ja teine tema järjekordne ohver. Vinge! ...järgneb:)

Sigrid ütles ...

...järg. Oh, teeme mingi eriti ägeda meigi ka!:)näo võiks valgemaks teha? JAHU. Kuidagi väga kiiresti ja ilma erilise sõjata oli otsustatud kumb vampiir on. Peale kiiret digimuutust valisime uue koha, kus ka kaamerat toetada sain...aga ikkagi oli suht ikalgus...valgust liiga vähe . Siis leidsime koha peegli ees: kapi ja seina vahel, umbes 1 ruutmeetrisel alal kus me vapralt seisime!(hea tasakaalu harjutus, proovige!) Aga siis lõpuks sai see pilt tehtud, nii nagu ta on. Võiks veits teravam olla, aga no mis sa ikka teed kui käsi väriseb.
Nalja, jahu ja hiljem koristamist oli vähemalt palju.

Kuna "vaikelu" järeleksam on?
või ma magasin selle maha?

Kerly ütles ...

Väga hea, aitäh seletuse eest.
Nii et Sinul oli ikkagi lõbu kogu raha eest. Rõõm kuulda. Sellist lähenemist ootan ka tunnitööde sooritamisel. Pole vaja mingit utsitust, ega pikka seletust.

Kuutööde järeleksam on kuni aprilli keskpaigani, uued tööd on teretulnud. Kui järeltööde sooritamine kellelgi isegi mõttes on, siis on pool võitu käes.
Aitäh.

Anonüümne ütles ...

mhh, mis hetkel sa tolle õhtu jooksul sa siis otsustasid, et ma peaks teise kodutöö ka saama?
"kuidas ma saaksin paremaks?" jääb mulje nagu ma praegu oleks mingi ilgelt õel ja paha..

Kerly ütles ...

Ma ütlesin Sulle ka seda, kui teine kukkus. Ära võta seda, nii et Sa oleks väga õel ja paha, vaid võta seda kui väljakutset, et oma näitlemisandel särada lasta.

Mul on meeles Su prillidega raamatute hunniku juures tehtud foto. Ootan sama suurepäraseid lahendusi. Aega on ka piisavalt, aga võid ka varem esitada ;)

Anonüümne ütles ...

Ma ei saa ka järgmine esmasp. vist tulla.
Vabandust, et ma ei öelnud, aga ma sain aru, et rait läheb fotoringi ning päev varem me just rääkisime ning ma ütlesin, et ma ei tule:P