pühapäev, märts 30, 2008

Fotokonkurss "Kõik tunded on õiged"

Eesti Psühholoogiaüliõpilaste Ühenduse 2008. aasta fotokonkursi „Kõik tunded on õiged” eeskirjad





Eesti Psühholoogiaüliõpilaste Ühenduse 2008. aasta fotokonkursi „Kõik tunded on õiged” eeskirjad.


1. Osavõtuõigus

Võistlusel võivad osaleda kõik keskkooli õpilased, kõrgkoolide üliõpilased, Eesti Psühholoogiaüliõpilaste Ühenduse liikmed ja auliikmed ning kõik psühholoogiast huvitatud noored vanuses 16-25, v.a konkursi korraldamisega seotud isikud. Võistlusel võib osaleda vaid ise tehtud fotodega.


2. Konkursi ajakava

Võistlustööde postitamise tähtaeg on 25. aprill 2008.

Tulemused avalikustatakse Tallinna Ülikoolis "Kõik tunded on õiged" seminaripäeval.


3. Konkursi vanuserühm

Konkurss korraldatakse ühes vanuserühmas: noored (16-25 a.).

Kõikide saadetud piltide hulgast valib žürii 30 parimat pilti. Kõikide 30 võidupiltide hulgast valib žürii välja kolm, mida premeeritakse auhindadega. Kõik žürii poolt valitud 30 parimat pilti lähevad näitusele Tallinna Ülikooli aatriumisse, Uus-Sadama hoones.



4. Võistlustööde arv

Iga osaleja võib võistlusele esitada kuni 4 fotot.


5. Nõuded fotodele, nende mõõtmed ja märgistamine

Foto tähistamiseks palume kasutada järgmist pealkirjastamist: pealkiri_autorinimi.laiend, näiteks Suur_Pai_Jelena_Ivanova.jpg või Suur_Pai_Jelena_Ivanova.tif

Failinimi ei tohi sisaldada täpitähti ja kirillitsat ning kirjavahemärke (välja arvatud punkt laiendi ees ja alakriipsud failinimes osade eraldamiseks).

Fotosid oodatakse konkursile eelistatult digitaalselt kas http://www.epsy.org.ee/epsyfoto2008.php 24. märtsist 2008 avatud üleslaadimislehe kaudu üle Interneti .jpg failidena, mille pikema külje pikkuseks on 2000 kuni 3500 pikslit või .TIF- või .JPG-failidena, mis on salvestatud PC- või või .TIF- või .JPG-failidena, mis on salvestatud PC- või MAC-formaadis CD-le või e-mailile epsyfoto@gmail.com.

Autor vastutab CD töökorras oleku eest. Soovitame kontrollida CD-d enne postitamist.

Koos fotoga saata meili teel ka nimi, vanus, kool, emailiaadress ja kontakttelefon.


Diapositiiv- või negatiivfilmile pildistatud töid võib samuti esitada digitaliseeritult.

Piltidel on lubatud teha elementaarset heleduse, kontrasti ja värvi korrektsiooni. Foto ei tohi olla ümbritsetud raamiga. Konkursile ei või saata fotomontaaže. Korraldajatel on õigus küsida autorilt võrdluseks kaamera originaalfaili (RAW või JPG), slaidi või negatiivi, samuti infot võtteolukorra kohta.


6. Konkursitööde saatmine ja tagastamine

Märgusõnaga "Kõik tunded on õiged" varustatud pildid palume saata e-maili teel epsyfoto@gmail.com koos oma kontaktidega (vt punkti 5) või sama märgusõnaga CD-d tuua/saata aadressile: TLÜ Psühholoogia Instituut, Narva mnt. 25, 10120, Tallinn. Asub Tallinna Ülikooli haldusmaja 3. korrusel (ruum H-306). Doris Lebrechti kätte või üleslaadimise kaudu üle Interneti .jpg failidena, mille pikema külje pikkuseks on 2000 kuni 3500 pikslit - http://www.epsy.org.ee/epsyfoto2008.php.

NB! Postiteel saates/ise tuues palume lisada ümbrikusse autori andmed: nimi, vanus, kool, meiliaadress ja kontakttelefon, foto(de) pealkiri või pealkirjad.

Kolme kuu jooksul pärast lõpuüritust (seminaripäeva) on CD-d võimalik kätte saada TLÜ Psühholoogia Instituudist aadressilt Narva mnt. 25, haldusmaja 3. korruselt, Doris Lebrechti käest.


7. Auhinnad

Võistluse auhinnafond on 5 000 krooni.

Antakse välja esimene, teine ja kolmas koht. Auhindadeks on OÜ Fotobrigaadi poolt välja pandud foto-suvelaagri üks koht, Swatch`i 2000 krooni väärtuses kinkekaart ja OÜ Filmari AS`i poolt 1000 krooni väärtuses kinkekaart.

Korraldaja jätab endale õiguse anda välja eriauhindu.


8. Žürii ja hindamiskriteeriumid

Žüriisse kuuluvad tunnustatud fotograafid, kunstnikud ja psühholoogid. Hinnatakse fotode väljendusrikkust ja emotsioonaalsust, kunstilist ja tehnilist taset. Žürii eeldab, et inimeste ja keskkonna pildistamisel on kinni peetud headest tavadest ja elementaarsetest reeglitest.


9. Piltide kasutamine

Korraldajatel on õigus tasuta kasutada konkursil osalenud pilte võistluse tulemuste avalikustamisel meedias, näitustel, avalikel üritustel ja konkursi kodulehe galeriis.

Auhinnatud pilte võib tasuta kasutada ka psühholoogia edendavatel eesmärkidel, näiteks koostada neist näitusi ja slaidisarju, trükkida plakateid, kalendreid, postkaarte. Teisi konkursil osalenud pilte võib kasutada kokkuleppel autoritega.


10. Korraldajate vastutus

Korraldajad suhtuvad fotodesse hoolikalt, kahjustamata neid ühelgi viisil, kuid ei vastuta postis või laboris tehtud kahju eest.


11. Autori vastutus

Osavõtja vastutab enda ja piltide kohta esitatud andmete õigsuse eest ja kinnitab, et ta on konkursile saadetud piltide autor. Samuti vastutab autor CD töökorras olemise eest.


NB! 30 finalisti saavad tasuta sissepääsu seminarpäevale „Kõik tunded on õiged“.

Lisainfo:

tel: 55 573 376 (Jelena)
51 61 880 (Priit)
epsyfoto@gmail.com
www.epsy.org.ee


1 kommentaar:

Anonüümne ütles ...

Hei,

ehk saate seda teksti siin uuendada. Konkursi eeskirjades tekkisid muudatused ja oleks tore kui neid arvestataks :)

P.S. Ootame osavõttu :)

Jelena, korraldaja