laupäev, märts 01, 2008


15. veebruaril käivitas Briti Nõukogu 16 Euroopa riigis veebipõhise foto- ja videovõistluse, et leida kõige loovamad linnad ja linnaosad. Osalemiseks tuleb oma fotodd ja videod veebilehele www.creativecompetition.britishcouncil.org
Võistlus kestab 13. märtsini ja võitja selgitab rahvahääletus.

Foto: www.creativecompetition.britishcouncil.org

Osaleda võivad kõik, kellel on oma arvamus sellest, mis muudab linnad loovaks, ja kes soovivad oma loomingut, kas linnafotodel või siis lühikestel videoklippidel, teistelegi vaatamiseks pakkuda. Me tahame teada, millised on inimeste lemmiklinnad ja lemmikpaigad neis linnades, miks ja millistes linnades inimestele meeldib elada. Mis on see eriline miski, mis muudab linna loovaks.

Selle võistlusega alustab Briti Nõukogu oma uut rahvusvahelist programmi, mis käivitub Eestis, Leedus, Lätis, Norras, Poolas, Rootsis, Slovakkias, Sloveenias, Soomes, Taanis, Tðehhi Vabariigis, Ukrainas, Ungaris ja Venemaal. Programmiga tahame tuua kokku erinevate riikide arhitektide, kunstnike, uurijate, ekspertide, arvamusliidrite, ametnike või poliitikute ja teiste noorte ja loovate inimeste ideed, ning aidata neid konkreetsete linnade juhtimisel ning planeerimisel ellu viia.

"Loovate Linnade" veebipõhine foto- ja videovõistlus on avatud kõigile soovijatele, olgu need siis algajad fotograafid või tunnustatud agentuurid. Korraldajad soovivad näha töid, milles kajastuks autorite armastus oma linna vastu, soov keskkonda parandada, või tuua välja linnade seni peidus olevad väärtused. Eestis aitab Briti Nõukogu võistlusest teavitamisel Looduse Omnibuss.

Parimaks hääletatud videole omistatakse 2000 euro suurune rahaline auhind ja parimale fotole 1000-euron e auhind. Briti Nõukogu annab mõlemas kategoorias välja ka eriauhinnad

Täpsem informatsioon võistluse, reeglite, ja programmi kohta: www.creativecompetition.britishcouncil.org


Kommentaare ei ole: