esmaspäev, oktoober 04, 2010

Seitsmes tund

Täna tegime algust sissejuhatusega digitaalfotograafiasse. Õppimisruumi jagub. Siit ka palve, võtke palun OMA KAAMERAD JÄRGMISEKS TUNNIKS KAASA. Teeme mõned asjad selgeks ja see on parim, kui teil on omad kaamerad kaasas. Treeening!

Ma võtsin kogemata vale foto kaasa :) Kui keegi õige foto mulle saata viitsiks, siis ma panen tolle ka. Aga igatahes on fotol tegemist tuleleekide kustutamisega, mis antud fotol ei tule just kõige paremini välja, aga õigel fotol õnnestus see väga hästi. Meie kanged tuletõrjujad olid Kaisa ja Martina.

Pildistas: Helen

Mari-Liis, Sa valmista parem järgmiseks tunniks teema ette, ei ole nii palju koha peal mõtlemist.


Järgmiseks esmaspäevaks jäävad algajatele kodusteks töödeks fotod neljal teemal:

leht
vorst
hetk peale päikeseloojangut
idüll




MARTINA, olen mõlgutanud mõtet, et läheks meie grupiga Alberthile külla, et äkki saab mõni oma katkise kaamera parandada anda ja äkki seisab mõni kaamera tema riiulil, mis müügiks on.

Mõni tund tagasi sai tõstatatud teema Tartu Linna Noorte fotolaagri osas. Vastukaja tuli vaid ühelt inimeselt, ju siis teemegi selle temaga kahekesi, kui huvilisi rohkem pole. Viskasime õhku kuupäevad 23 ja 24.10, mis on laupäev-pühapäev. Kes oleks selleks kuupäevaks teisigi huvilisi?

Endiselt on otsustamata, mida teha Fotoluksilt saadud 1500 krooniga. Täna pakuti näitusefotode väljatrükki ja keemia soetamist. Mis võiks veel kõne alla tulla? Olge julged pakkuma. Paneks enne vaheaega teema lukku.

Ja nüüd sellest teemast, mis kõigil fotoringis käijatel tuleb ära teha. Põhileht on see: http://www.tartu.ee/kotoetused kust leiab infoks antud materjali: ftp://ftp.raad.tartu.ee/pub/it/valk/kinnitaja_juhend.pdf, laadige see maha ja tehke asi selgeks. Ning siis minge lehele: http://www.tartu.ee/kotoetused/index.php?module=207&op= kus on sisselogides võimalik end ära registreerida. Kahjuks minul ei õnnestunud sisselogida, sest ta ei näidanud minu ID-kaardi sertifikaati. Proovin teinekord uuesti. Kellel on õnnestunud?


Ja osalege ikka jõudsalt fotokonkurssidel!




4 kommentaari:

Kaisa ütles ...

SEE ON JU VALE PILT !

Martina ütles ...

on jaaa!

Anonüümne ütles ...

Kuule, Kerly kas see peab minu enda ID-kaart olema ? Sest mul endal ei ole, või võib see olla ka ema/isa oma ?
Mari-Liis

Kerly ütles ...

Kas te teksti loete ka või lahmite niisama? Jäin fotot ootama, aga ei tulnud õiget, ilmselt vaim pildistas seda esmaspäeval.
Mari-Liis, ei pea enda oma olema, võib vanema oma ka olla, aga siis nad lihtsalt peavad viitama, et kelle osalust nad tõendavad. Proovin ise ka uuesti, et kas töötab paremini.