neljapäev, november 05, 2009

Fotokonkurss ja arvutijoonistuskonkurss

Eesti Noorsootöö Keskus kuulutab välja fotokonkursi "Eesti lipp Euroopas" ja arvutijoonistuskonkursi "Eesti lipp Sinu arvutis".

Fotokonkursi "Eesti lipp Euroopas" eesmärgiks on anda julgustust noortele fotograafidele, kel on õnnestunud tabada Euroopa reiside käigus meie rahvuslipp ja talletada see. Konkurss ei kutsu üles uusi lavastuslikke momente talletama vaid olemasolevate fotode seast redigeerima pildid, mis tehtud Euroopa liikmesriigis ja kus pildil nähtav Eesti lipp. Fotokonkurss on mõeldud amatöör fotograafidele vanuses 14 – 26 eluaastat.

Arvutijoonistuskonkursi "Eesti lipp Sinu arvutis" eesmärgiks on julgustada noori joonistama arvutiprogrammide abil. Kui noored joonistavad edukalt pliiatsite jt. vahendite abil, siis käeline tegevus on paraku arvutiväline. Laste teadmised arvutist on üllatavalt suured aga nad ei oma teadmisi vabavarast ja teistest võimalustest. Konkurss kutsub üles julgemalt joonistama meie Eesti rahvuslippu. Me elame jätkuvalt arvutisajandis ja siinkohal ongi paslik kaasa minna uuendustega. Konkursil on kaks kategooriat. Esimene kategooria eeldab arvutiprogrammi abil joonistatud ja hiljem töödelduid pilte. Teine kategooria on esmalt paberile visandatud pilt ja siis arvutis töödeldud. Joonistuskonkurss on mõeldud noortele vanuses 7-14 eluaastat. Koostöös Linuxi sõprade ühinguga soovitatakse kasutada konkursi raames varavaba programme Tux Paint http://www.tuxpaint.org/ ja GIMP http://gimp-win.sourceforge.net/index.html

Konkursitöid ootame kuni 20. novembrini 2009.

21.-23. november 2009 a. toimub tööde hindamine ning 26. novembril elik Kodanikupäeval kuulutame välja ja tunnustame parimaid Tallinnas.

Lisainformatsioon ja konkursitingimused: http://www.entk.ee

Mina soovitan teil osa võtta. Kindlasti leidub sobivaid pilte, mida saata.

Kommentaare ei ole: