reede, veebruar 22, 2008

"Fototõed"


Olen juba ammu tahtnud seda postitust teha. Leidsin selle kunagi ühest fotofoorumist. Mu arust päris hea, keegi on väga suurepäraselt laksinud, väärt jagamist ning peaks arutelu tekitama.

Võtke tõsiselt või mitte.


Autor: Anna Tikku (---.end.estpak.ee)
Kuupäev: 12.08.05 13:55

1. Nikon on sitt fotokatootja, sest tal pole täiskaadridigi
2. Nikonit kasutavad luuserid ja friigid
3. Canon on väga hea, isegi nii hea, et laseb iga kolme kuu tagant välja uue ja parema aparaadi.
4. Canoni valge toruga saab isegi pime hea pildi.
5. Film on hea.
6. Eriti hea on velvia
7. Filmi peale pildistavad profid.
8. Kunstfoto on mustvalge.
9. Canon on sitt, sest teda on palju. Nikon on ägedam, sest teda on vähem.
10. Hea foto saamiseks peab fotokas olema kogu aeg statiivil, veel parem kui ta oleks sinna kinni keevitatud.
11. Välku kasutavad idioodid
12. Sa oled see, millega sa pildistad.


Enda kohta võiksin siis öelda, et olen luuser ja friik, sest kasutan Nikonit. Samas olen proff, sest Canoni valge toruga saan häid pilte ja kasutan filmi, muideks pildistan kunstfotosid. Häid fotosid ma väga palju ei tee ja olen idioot, sest kasutan välku. Peamiselt pildistan Canoniga, et ehk olen Canon ja Canon on ju s***!

Õnneks on teisi minutaolisi veel, nagu Karl, Sulev ja Lisa ja Enar....

8 kommentaari:

Lisa ütles ...

Aitäh teile :)

Sain kinnitust selelel, et olen luuser, friik ja idioot :D

Piret ütles ...

Pean kurvastusega teatama, et esmaspäeval fotoringi tulla ei saa. Aga tuleks selle asemel neljapäeval, ma loodan et sobib nii.:)

Jaanika ütles ...

Olen luuser ja friik. Kuid väga hea friik, lausa proff, sest kasutan filmi ja ka velviat. Teen ka mustvalgeid kunstifotosid, aga mu fotod ei tule kunagi head, sest pole statiivi kordagi kasutanud. Ja idioot olen ka muidugi.
Ja lõpuks, olen Nikon ja Nikon on ju kaaa s***!
Tahaks ka fotoringi.

Anonüümne ütles ...

Ma küll ei ole idioot!
=)

Anonüümne ütles ...

Oled küll, kuidas Sa seda seletad:
http://bp0.blogger.com/_9xUJD-iMuPM/Rt2vWPh96zI/AAAAAAAAAP4/zuDFQv5GMWs/s1600-h/7.jpg
;)

Kerly ütles ...

Pole hullu Piret, tule siis neljapäeval.

JV, ma nägin Sind täna unes ooo ja millises võtmes :)

Ilmselt Su postituse mõjutused.

Anonüümne ütles ...

... no siis lisaks juurde veel paar m6tet
* v6imas välk on Metz. Kui tollega laksu paned siis kohe suits suus p6leb.

Omal ajal k6ik ajakirjanikud enamasti kasutasidki Nikonit, sest pilt oli teravam kui Canonil. Täiskaadril on omad miinused (aeglane sariv6te, nurgad udusemad kui pildi keskelt).
(algmaterjal peab olema terav, _uduseks_ saab hiljem alati teha).

punkt 3.
Viimasel ajal kahjuks toodetakse asju ideoloogiaga "mis mitte kunagi vastu ei pea" ja katki läheb ning oled sunnitud uue ostma jälle (hea s6ltuvust siis tekitada). Minu käes EOS350D oleks laiali lagunenud kui oleks kauem seda L seeria optikat ees hoidnud mis kaalus 2 korda rohkem kui kaamera ja 350D puhul on metalli sees jube vähe. Ning selle ideoloogiaga et tyki aja pärast läheb katki v6i kulub ära ongi need 1.6x sensoriga kaamerad tehtud. Kui oleks Canonil EOS5D hind madalam, siis vist eriti ei ostetaks nii naljalt 1Ds aga 1D Mark III mudelit. Jama vaid et sellel 5D mudelil hind on nagu 1.25 crop sensoriga kaameral, aga töökindlus on mitte parem kui EOS amatööri seerial.


Värvifilm korralikult teravustatud pidi olema yhe guru väitel 14MP tihedusega. Sellel on suurem fotograafiline ulatus vaid, aga praegu juba on analoogis teha pilti jube kallis (no rehkendades kokku tuli mul igal juhul 12 EEK pilt kui teha 18x24). Eeldab suurt materjali ja vanapaberi varu (olin 6nnelik omal ajal et mul oli mingi 100 leheline pakk millest jagus nii endale kui ka teistele jagamiseks).


Kui Canon on sitt, ja Nikon on parem sest seda on __vähem__, miks mitte siis hoopis Hasselblad v6i midagi veel eksootilisemat? täiskaader, ja 25..40MP kuid vaja tuttavat miljonär selleks. Kuid too on stuudiokaamera (max ISO400).
Annab kyll parema pildi kui Canon EOS 1D Mark III, AGA vaid stuudiotingimustes.


punkt 10. ok. 6ige.
punkt 11. nunuh, see on tööriist, kuidas seda kasutatakse on igayhe maitse, vajalik isegi siiski päise päeva ajal.

punkt 12. mida huumorit. selline eelarvamus kipub t6esti tekkima.
* algaja teeb isegi profiaparaadiga kehva pildi valmis, samas proff kasutab kehvemaid aparaate nostalgiast v6i tal pole midagi muud teha momendil.

punkt 4. Jah, canon valged torud on head, KUI sa saad hea eksemplari. F2.8 L seeria teled on eksemplariti erinevad. K6ik EI TEE TERAVAT PILTI. Neid on vaja timmida paika töökojas. pole m6tet osta ainust seeriat mis letis, vaja valida 10 hulgast ja proovida. TELLIDA ja KOHE MAKSTA? NO WAY! Tavaliselt yritatakse maha myya ka eelmise kliendi poolt k6lbmatuks (ja ka teenustöökoja poolt tunnistatud k6lbmatuks) kraam. NIng see kes pole näinud et milline on see objektiiv korralikust peast ning on vaid EOS350D kit objega pilti teinud... ei saagi arusaama mis pilti teeb L seeria optika. 70-200 F4 on veel hea, seda nii palju erinevaid pole, et udused oleks, aga 70-200 F2.8 on raske kanda, keeruline toota ja seet6ttu ka praaki jube palju. Endal oli mulje et kui oma vana 350D kaameraga pilti veel tegin, siis kit objektiivi asemel kui hakkasin kasutama 24-70 F2.8L objektiivi, siis oli mulje nagu mingi udune aknaklaas oleks eest ära v6etud sensori eest!

Algaja jaoks v6iks olla k6ik käsitsi häälestusega siiski, muidu ei 6pi pilti tegema. Ning iga kaamera vahetusega hakkab see tunnetamisprotsess algusest peale. Siis tundub nagu ei oskakski pilti teha kui järgmise kaamera kätte v6tta.

Mustvalge foto fenomen on et see paneb inimesed tunduvalt ilusamana tunduma . . .


Aga edu teile ning kui Kerly jälle teilt n6uab kunagi mingeid raporteid stiilis et "miks ma ei tulnud tundi, miks ma kolasin ringi ja käisin kinos." siis kirjutage talle parem et "selleks et meilt aruandluskohustust n6uda, v6iksid kolada koos meiega ringi :D" sellel pole erilist m6tet.

ma viimasel ajal hoopis selliste inimeste otsa juhtunud siin et kui nad näevad midagi laita siis selle asemel et 6iendada v6i pragada nad hoopis ise panevad käed kylge ja teevad asjad korda.


Edu teile ja k6ike head,
Aleksander

Anonüümne ütles ...

.... kuid algaja jaoks on alati vaja k6ige värskemaid kemikaale ja materjale.

Aleksander