kolmapäev, aprill 26, 2017

Viiekümne kuues tund


Saatuse tahtel läks täna nii, et olime Gretega kahekesi, seega oli Gretel võimalik valida mis tahes teema, mis teda huvitas. Ta valis loodusfotograafia. Kuna täna oli internet meil ka, siis leidsin ühe toreda video koos Remo Savisaarega, kes meile loodusfotograafiast varjes istudes lähemalt rääkis. Vaatasime veel eelmise aasta loodusfotosid loomaportree kategoorias, analüüsisime ja vaatasime, mis meeldis ja kuidas need tehniliselt tehtud on. Alustasime ka ühe päris huvitava ja pika loodusfotot kirjeldava ettekande läbivaatamist, millega jätkame järgmises tunnis, seega Mirtel ehk ka Hanna, pange vaim valmis :)

Grupifoto tegi mõistagi Grete ja see sai just selline nagu juuresolevalt pildilt näete :)



Foto: Grete


xxxxx



KODUSEKS TÖÖKS JÄÄB ALGAJATELE 
järgmiseks tunniks veel harjutada joonte pildistamist ja seekord teemal "Jooned linnadźunglis", eelmise tunni teema jooned ja tänase tunniteema loodusfoto koos samal teemal.

LISAKS üks foto teemal "Kevad".

Mirtel ja Hanna, palun võtke kaasa ka oma tööd viis fotot teemal “Jooned”.



EDASIJÕUDNUTELE, KA NEILE, KES ESMASPÄEVAL TUNNIS EI KÄINUD, jääb katsetada ühte trikki, midas Elis oma esitluses täna tutvustas. Esitlus on kõigile kättesaadav SIIN.

Samuti jääb iseseisvalt lugeda ÜHTE Steve McCurry artiklit, mis on üks neist kolmest. Järgmises tunnis arutleme, mida keegi sealt luges.

LISAKS kõigile neile, kel on kodus mistahes lemmikloom, siis nemad võiks Krista ettekandest inspireerituna teha mõned toredad fotod oma lemmikutest. Kes ei tea, millest jutt käib, siis Krista ettekanne on SIIN.

Meenutan veelkord, et teil kõigil on vaja valida LÕPUTÖÖKS uurimisteema, mille põhjal koostate ettekande, mis koosneb fotodest ja tekstist. Pikkuse osas pole mingeid piiranguid. Teema olgu huvitav teile, kui ka meile. ESITAMISTÄHTAEG 15. mai. Abistan väljatrükiga, vaja on vaid ühte eksemplari.

Järgmine kord, 1. mail, tundi ei toimu kuna on püha. Head puhkust!

Järgmine kord, ehk 8. mail teeb grupifoto Annabel.

Merili ootame Sind ikka tundi ;)

3 kommentaari:

Krista Majak ütles ...

Oi kui tublid. Aga kas seda pikka materjali edasijõudnutele ka raatsite jagada llloodusfotograafia kohta? :)

Fotoring ütles ...

Aitäh kiituse eest. Iga asi omal ajal :) aga võtan Sinu huvi igatahes arvesse.

Margit Pinnar ütles ...

Teid on küll vähe, aga olete väga tublid, et õpite nii tublisti ! :)