teisipäev, jaanuar 12, 2016

Üheksas filmiõhtu



Oleme elustanud uuel aastal taas meie toreda tava - filmiõhtute korraldamisega. Aitäh osalejatele, et see ka sel korral teoks sai ja seda vaid tänu teie panusele.

Täna vaatasime kahte väga praktilist filmi. Esimesena Intimate Landscape Photography by Bill Fortney. Siit lingilt saab vaadata ka sissejuhatust sellesse kursusesse. 


Allikas: Google.com

Algajale vaatajale väga vajalik ja abistav materjal. Kohaolijadki leidsid endale ühte koma teiste. Mõnus tore seletus, heade fotonäidetega, mis polnud just nii kvaliteetsed oma olemuselt, kui teise filmi osas, aga jutustaja oli hingega asja juures ja see tegi tema jälgimise meeldivaks.




Teise filmina vaatasime teist osa pakutust ehk Travel & Landscape Photography Course, maastikufotograafia osa. Jutustaja oli väga aktiivne ja pühendunud inglise fotograaf Karl Taylor, kes koos teise nimeka loodusfotograafiga mere ääres pildistasid, valgusest, seadetest ja hetkepüüdmisest rääkisid. Kuna fotosid näidati ava ja säriaja infoga, oli võimalik nippe õppida ja neid ka tulevikus rakendada. Antud filmi kohta leiate infot SIIT.



Allikas: Google.com


Kes neid klippe omalkäel on näinud või need, kes seda täna vaatasid, võiksid oma tagasisidet ka jagada.

Järgmine kord, loodetavasti järgmisel nädalal vaatame Intimate Landscape Photography teist osa, mis puudutab fotode kohendamist arvutis, mis esimeses osas üles võeti ja lõpetame Karl Taylori reisifotograafiaga, nii et kui huvi on, tulge ka vaatama!


3 kommentaari:

Tarmo ütles ...

Esimeses filmis oli vana jah hingega asja juures :) Mõnus vaatamine ja hariv ka. Hea soovitus oli, et vaata alati selja taha ka, seal võib samuti huvitavat olla. Mõlemas filmis räägiti ka pildi tehnilist poolt lahti, et mis ava, säri jne. Teise filmi lõpus oli hea piltide analüüs ja filmis ka tehnilist juttu kuidas midagi tehti. Täitsa hariv filmiõhtu oli :)
Jaak Kikase fotonäitus oli ka hea. Käisime enne filmi sealt ka läbi. Suuri pilte on ikka hea vaadata.

Fotoring ütles ...

Aitäh Tarmo, et oma arvamust avaldasid. Nõustun Sinuga täielikult.
Kumb film Sulle endale rohkem meeldis, mida teistelegi soovitaksid?

Lastekunstikooli Galeriis olevat näitust minge kindlasti vaatama, sest tegu on huvitavate suureformaadiliste fotodega.

Tarmo ütles ...

Soovitaks esimest, seal on rohkem erinevaid olukordi.