esmaspäev, detsember 13, 2010

Kahekümne esimene tund

Ärge arvake, et fotoring oli nii masendav nagu sellelt esimeselt fotolt näha võite. Lihtsalt me ei olnud valgustatud ja täies koosseisus :)

Pildistas: Kerly


Sest tegelikult oleme me kõik inglid :)


Pildistas: Marta

Marta, aitäh idee eest. Ma olen enda peale natuke pahane, et teile selle asetuse ette dikteerisin, seda fotoringi semestri jooksul paar-kolm korda ikka juhtub :$ Aga see must taust on nii huvitav ja seda pole veel kasutatud. Me oleks võinud tuled ka ära kustutada...


Koduste tööde järeltööd õnnestusid juba paremini, isegi paar imelist fotot võeti üles.


See üllatusvälk selle foto peal töötab väga hästi. See näeb välja nagu postkaart. Mari-Liis, kui tüli ei tee, kas Sa võiks seda ehet ka loomulikus valguses või pimeduses ka pildistada, ni et see terav jääks. Oleks huvitav neid kahte fotot kõrvutada.

Pesulõksude foto on väga kihvt, kuigi jah, müra oleks võinud vähem olla. Hea toonide kontrast, olematu sügavusteravus ja kompositsioon. Suurepärane. Püüa rohkem selliseid asju näha :)


Pildistas: Mari-Liis


No ja Martina, kuigi see pole tehniliselt just viis pluss foto, saan aru, et lift hakkas kiiresti liikuma ja aega ei olnud palju, kuigi paar korda üles-alla võib ju alati sõita :P, on see ikkagi väga eriline kaader, just oma omapärase pildistamiskoha ja idee poolest. Olen lummatud! Tubli, Martina!

Pildistas: Martina


Ja siia lõppu ka veel üks üllatuskaader Martalt teemal "Jõulukaunistus" :) Kuidas kellele, eks?

Pildistas: Marta


Mari-Liis ja Marta, palun riputage oma täna tehtud ministuudio fotod veebi enne neljapäeva ja tuletage mulle järgmisel esmaspäeval veelkord meelde, kuidas foto suuremaks saab. Põhimõtteliselt pole see raske, valida Edit html ja lisatud foto koodis otsida üles sõnad height: 234 pix ja width: 600 pix ja siis need ära kustudada ja rea lõpus on s400, mis tuleb asendada s800-ga.



Tuletan meelde selle aasta tähtsad kuupäevad:

19/12 - näituse foto teemal "Tartu varjatum pool" esitamine minu E-MAILILE. Loe lisa SIIT.

21/12/2010 algusega kell 18:30 - võimalik tulla appi näituse ettevalmistamisele, seni on huvi näidanud Marta ja Martina. Kui keegi veel on huvitet, andku enne teada, palun.

23/12 algusega kell 16:00 - toimub viimane fotoringi TUND. Osalemiseks on vaja valida loosipakk ja kaasa võtta väike toidumoon, räägin tundides sellest lähemalt. Andke teada, kes ei saa sellisel kellaajal tulla, võime ka hiljem teha, aga kuna kooli ei pidavat olema enam, siis pakuti varemat aega.




Koduseks tööks jääb NII ALGAJATEL KUI KA EDASJÕUNDUTEL teha üks-kaks fotot, mis oleks nii hea, et see kõlbaks isegi paberile. Pingutage ja nähke vaeva, palun.



NB! Algajad palun järgmisel esmaspäeval tulla riietatuna must-valgesse. Mustad püksid ja valge särk, soovitavalt lumivalge.

NB! Loodan, et KÕIK said endid huviringis osalejaks registreerida. Kui kellelgi on probleeme, palun kirjutage Helile ja küsige nõu - heli.erik2005[at]gmail.com

NB! Antud hetkeks on fotoringis ministuudio kasutamised lõppenud. Muidugi vajab see teema harjutamist, aga eks seda saa tulevikus teha, nii et kõik, kes tegid endale valguskastid on oodatud need enne vana-aasta lõppu koju viima. Kui keegi seda teha ei taha ja soovib annetada ühe kasti fotoringile, on see teretulnud.



5 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Kust on võimalik saada infot fotoringi kohta. Tumdub, et magasin juba mitmendat korda registreerimise maha?

Kerly ütles ...
Autor on selle kommentaari eemaldanud.
Kerly ütles ...

Siit samast, või siis kirjutada fotoringi meiliaadressilt: fotoring[at]gmail.com

Mari-Liis Kullamaa ütles ...

Kerly, mul tekkis küsimus, et sa palusid meil teha üks-kaks pilti. Aga nagu ma aru saan, kui me need paberile paneks siis kas need jääksid värviliselt ikka jah?

Kerly ütles ...

Jah, kui on Sinu soov võib see foto ka must-valge olla ning sellisena jääb see ka paberile. Või võib mõned asjad värviliselt jätte ja must-valgelt ülejäänud. Võin seda teile õpetada esmaspäeval.