pühapäev, november 14, 2010

Fotokonkurss "Lugemise lummuses"


Lugemisaasta 2010 fotokonkursi „Lugemise lummuses“ tingimused



Fotokonkurss "Lugemise lummuses" on 28. okt. – 17. dets. 2010 toimuv konkurss, mida korraldab MTÜ Eesti Raamatukoguhoidjate Ühing (ERÜ) koostööspartneri Delfi Pildiga.

Eesti Raamatukoguhoidjate Ühing kuulutab välja Lugemisaasta 2010 fotovõistluse "Lugemise lummuses". Fotokonkursi eesmärk on kutsuda osalema Lugemisaasta üritusel ka neid, kes lugemisest enam hindavad fotokunsti. Oodatud on pildid lugemishetkedest kodus, koolis, aias, tööl, raamatukogus või pargipingil. Püüa pildile need elamused ja inspiratsioon, mis raamatud lugejale pakuvad! Jäädvusta Lugemisaastat 2010 ning jaga teistega hetke, kui loetakse raamatut või ajalehte, uuritakse atlast, vaadatakse pildiraamatut või osaletakse kirjandusüritusel. Oodatud on nii luuleraamaturomantika kui ka liiklusõpiku asjalikkusega tehtud fotod.

Parimatest fotodest valmib rändnäitus eesti koolide ja raamatukogude jaoks.

Osale ja erguta osalema ka oma sõpru!

Konkursil osalemine

  • Konkurss on avalik, osaleda võivad kõik soovijad, välja arvatud konkursi korraldamisega seotud isikud.
  • Fotode üles laadimisel peab võistleja lisama foto kirjelduse väljale andmed (ees- ja perekonnanimi, vanus) ning foto pealkiri. Võistleja e-posti aadress ei ole kõigile nähtav.
  • Pilte võib konkursile esitada ainult autor ise. Võistlustöö esitamisel kinnitab autor, et omab kõiki õigusi piltidele ning vastutab täielikult võimalike kolmandate osapoolte pretensioonide eest. Pildil kujutatud inimesed on teadlikud ja andnud loa vastava pildi esitamisest fotokonkursile.
  • Üks autor võib esitada kuni 5 tööd.
  • Fotode üleslaadimisel kinnitab osaleja, et on tutvunud konkursi tingimustega ja nendega nõustunud.

Tähtaeg

Fotosid saab konkursile esitada kuni 2. detsember 2010. Lugejad saavad fotosid hääletada 2.-17. detsember 2010.

Kuidas ja milliseid töid esitada?

  • Võistlustööna esitatakse mustvalged või värvifotod digitaalselt.
  • Foto peab olema esitatud JPG formaadis. Võistlusfoto peab olema hea kvaliteediga, nii et seda oleks võimalik hiljem vähemalt A4 formaadis välja trükkida. Pildifaili pikem külg peab olema vähemalt 2000 pikslit (vastab ligikaudu 3 miljoni piksliga kaamera salvestatud kujutisele, resolutsioon soovitavalt 2500x3500 pikslit).
  • Pilt ei tohi olla digitaalselt töödeldud, va minimaalne kontrastsuse, heleduse ja värvikorrektsioon ning teravustamine. Lubatud on pildi vähene lõikamine. Piltidel ei ole lubatud elementide kustutamine või asendamine va tolmu vms eemaldamiseks pildilt. Pilt ei tohi olla mitmest pildist kokku pandud. Ei tohi esitada ka digitaalselt kokku kleebitud panoraame. Filmile pildistatud või lõigatud panoraamid on lubatud
  • Korraldajatele peavad oleme kättesaadavad fotode originaalfailid.
  • Konkursi korraldajatel on õigus eemaldada konkursilt selle teemaga mittesobivaid pilte.
  • Esitada ei tohi teistel fotokonkurssidel auhinnalisi kohti saanud töid.

Hindamine

Fotokonkursile esitatud fotode puhul hinnatakse ideed, loomingulisust ja emotsionaalsust. Oluline on kunstiline ja tehniline tase ning headest pildistamise tavadest kinni pidamine. Korraldajatel on õigus eemaldada fotokonkursilt tööd, mis ei vasta reeglitele või konkursi temaatikale. Auhinnatud saavad 3 publikulemmikut ja rahalise auhinna saavad 3 žürii lemmikut. Erilised tööd saavad eripreemiad.

Auhinnad

1. koht: 5000 krooni

2. koht: 3000 krooni

3. koht: 1000 krooni

Eriauhind parimale pildile "Lugemise hetk raamatukogus"

Fotode kasutusõigus

Konkursile esitatud fotosid võivad konkursi korraldajad kasutada mittekommertslikel eesmärkidel ilma autoritasu maksmata tingimusel, et fotoga koos avaldatakse autori nimi. Fotokonkursi korraldajatel on õigus tasuta kasutada konkursile saadetud fotosid oma veebilehel, väljaannetes, reklaamides, näitusel ja avalikel üritustel autoritasu maksmata.

Konkursi korraldajad jätavad endale õiguse konkursi tingimuste täpsustamiseks konkursi jooksul.



Kommentaare ei ole: