kolmapäev, veebruar 17, 2010

Fotonäitus ja fotokonkurss



TARTU ÜLIKOOLI RAAMATUKOGU PRESSITEADE
29.01.2010


Jean-Marc Caracci luusib linnainimese sabas

Alates 1. veebruarist 2010 on võimalik Tartu Ülikooli Raamatukogu 3. korrusel tutvuda maailmarändurist fotograafi Jean-Marc Caracci näitusega Homo Urbanus Europeanus ehk Euroopa linninimene. Caracci näitab oma piltidel isikuid, kes mitte ainult enam ei ela linnas, vaid lubavad sel endaga terviku moodustada.

Nende õrnade hetkede järel ongi Caracci käinud luurel kõikides Euroopa riikide pealinnades. Kõrgetasemeliselt vormistatud fotod on juba igasuguse sissejuhatusetagi vaatamisväärsus omaette. Kirbule seatud inimesed pole Caracci tegevusest teadlikud olnud ning toimetavad oma otsustavas ettevaatlikkuses ja kentsakuses neile projekteeritud linnamaastikel oma igapäevaseid asju.

Näitus jääb avatuks 28. veebruarini 2010.


Jean-Marc Caracci koduleht.

Lisainfo:
Kadri Kull
Koostööprojektide koordinaator
Tel: 626 4400




xxxxx




Tartu linna füüsikaõpetajate ainesektsioon kuulutab välja koolifüüsika teemaliste fotovõistluse:


Valgus ja vari

Teema ja eesmärk

Võistlusele oodatakse eelkõige pilte, mis kajastavad õpilaste arvamusi, mõtteid, tundeid ja muljeid, mis tulenevad füüsika õppimisest. Võib saata ka pilte, mis on seotud füüsika ja füüsikutega väljaspool koole. Konkursi eesmärgiks on suunata veidi rohkem tähelepanu füüsika õppimisele ja õpetamisele, märgata füüsikat enda ümber ja ennast füüsikas. Osalema oodatakse kõiki Tartu koolide õpilasi.

Konkursi tähtajaks on 29. märts 2010

Piltide formaat ja esitamine

Pildid tuleb esitada JPG formaadis pikema serva pikkusega 600 kuni 2000 pikslit või trükituna paberile pikema serva pikkusega 20cm kuni 30cm.
Iga osaleja võib saata kuni viis pilti.

Digipildid palume saata meililisadena aadressile siim.oks@htg.tartu.ee. Kirja sisusse lisada piltide pealkirjad ja autori andmed (kohustuslikud: nimi, kool, meiliaadress; soovitavad: klass, telefon, postiaadress).

Paberpildid saata või viia aadressile Siim Oks, Munga 12, 51007 Tartu. Piltide pealkirjad ja autori andmed paberil kaasa. Samale aadressile ja samadel tingimustel võib tuua ka digipildid CD-l.

Pilte võib esitada ainult autor ise. Inimesi ei tohi pildistada salaja või vastu nende tahtmist. Piltide töötlemisest on lubatud vähene heleduse, kontrastsuse muutmine, värvikorrektsioon ja teravustamine. Mustvalged pildid on lubatud. Lõikamine on lubatud. Piltidel ei tohi midagi kustutada ega asendada va tolmu, veepiiskade vms eemaldamine. Pilte ei tohi mitmest erinevast pildist kokku monteerida. Samal ajal ja samas kohas tehtud piltidest panoraami kokkupanek on lubatud. Lõppvooru jõudnud piltide autoreilt võivad korraldajad küsida täiendavat seletust, negatiivi või originaalkaadrit.

Hindamine ja tulemused

Žürii hindab pilte kahes voorus. Esimeses voorus valitud piltidest pannakse välja näitus. Teises voorus valitakse välja auhinnatavad tööd. Žürii lähtub soovist anda välja kolm võitjaauhinda ja jagada mõned tunnustusauhinnad, kuid jätab endale auhindade ümberjagamise õiguse. Tulemus tehakse teatavaks 5. aprillil Tartu linna kodulehel, võitjatega võetakse ka otse ühendust.

Fotokonkursil osalenud paberil ja CD-l pildid tagastatakse soovi korral autorile. Korraldajad võivad pilte kasutada mitteärilistel eesmärkidel, teha neist näitusi, kasutada pilte oma üritustel ja trükistel.


P.s. Soovitan kindlasti seda konkurssi, kui on küsimusi või ettepanekuid pildi osas, mida soovite konkursile esitada, siis palun arutagea minuga. Soovitan seda mulle homses tunnis meelde ka tuletada. Aitäh.


Kommentaare ei ole: