teisipäev, detsember 23, 2008

Fotokonkursid

Paar fotokonkurssi.

Osavamad suudaksid ilmselt midagi esimesele edastada, kuid teises pole vist võiduvõimalus suur, aga miks mitte proovida? Karl, Sinu etteaste? :)

IX FOTOKONKURSS "MUST JA VALGE"


Tallinna Nõmme Noortemaja fotoklubi koostöös Tallinna Haridusameti ja Eesti fotokunstiühinguga kuulutab välja noortefoto konkursi "Must ja Valge". Konkursi eesmärgiks on traditsioonilise must-valge foto propageerimine noorte fotohuviliste seas sellealaste oskuste säilitamise ja arendamise sihiga.


1. Konkursi tingimused

Konkursil võivad osaleda kõik fotohuvilised, kelle vanus fotode esitamise kuupäevaks ei ületa 30 eluaastat. Igalt osalejalt on oodatud kuni 3 vabal teemal üksikfotot või üks maksimaalselt 5 fotost koosnev seeria. Fotode esitamise minimaalne formaat on 13x18cm. Konkursifotod peavad olema pildistatud must-valgele (mitte C-41 protsessis töödeldavale) filmile, millest positiiv on valmistatud käsitsisuurendi või kontaktkopeerimise abil. Nii negatiiv- kui positiivprotsess peab olema teostatud foto autori poolt igasuguse kõrvalise abita. Žüriil on õigus paluda autoril esitada originaalnegatiive. Konkursil ei osale toonitud ja koloreeritud, samuti eritehnikates (montaaž, solarisatsioon jne) valmistatud fotod.


2. Tööde esitamine

Konkursifotod tuleb saata või tuua Nõmme Noortemajja (Nurme 40, Tallinn 11616) hiljemalt 31. detsembriks 2008. Iga foto taha peab olema märgitud autori nimi, vanus ja kontaktandmed, töö nimetus (kui on), seerias ka järjekorranumber. Tulemused tehakse teatavaks kahe nädala jooksul esitamistähtajast arvates. Fotod saab kätte samast peale näituse sulgemist, Orienteeruvalt 2009.a. veebruari lõpul. Premeeritud tööd jäävad korraldajate omandiks, neid võib kokkuleppel autoriga kasutada järgmise konkursi reklaami eesmärgil.


3. Žürii töö

Žüriisse kuuluvad esindajad Tallinna Nõmme Noortemajast ja Eesti Fotokunstiühingust. Žürii määrab peapreemia, teise ja kolmanda koha ning ergutusauhinna. Žüriil on õigus välja anda eriauhindu. Auhindadeks on must-valged fotomaterjalid, auhinnafond moodustab 3000 krooni. Eriauhinna annab välja Eesti Fotokunstiühing. Konkursile laekunud töödest pannakse jaanuaris 2009. Nõmme Noortemajas välja näitus.


4. Korraldajate ja autori vastutus

Korraldajad vastutavad konkursile laekunud fotode säilivuse eest. Autor vastutab punktis 1. esitatud nõuete täitmise eest.

LINK


XXXXX



Osale fotokonkursil „Euroopa kaleidoskoop”!

Taani Euroopa Liikumine kuulutab välja fotokonkursi, kuhu oodatakse osalema noori kõigist EL-i liikmesriikidest!

Milline näeb välja Euroopa ja kes on eurooplased?


See on väljaantava Euroopa Liidu liikmesriikide fotoraamatu teema ja sina saad selle fotoraamatu koostamisel osaleda!

Sul on vaja vaid pildistada 4 fotot, mis illustreerivad nelja järgmist teemat (iga teema kohta üks foto):

1) minu riik;

2) minu riigi ajalugu;

3) minu riigi tulevik;

4) portree (sinust endast, sinu perekonnast või kellestki teisest sinu riigis).


Saada oma pildid (300 dpi pildid) koos inglise keelsete lühikommentaaridega iga pildi kohta ja lühitutvustus endast ning oma nimi, aadress ja e-posti aadress Taani Euroopa Liikumisele (eubev@eubev.dk) enne 31. jaanuari 2009.

Kõigil fotokonkursil osalejatel on võimalus võita reisikinkekaart väärtusega 700 eurot ja osaleda fotoraamatu valmimisel. Parima foto valib välja žürii ja võitjale saadetakse reisikinkekaart kohe peale konkursi tulemuste selgumist.


Lisainformatsioon:

Rebekka Byberg
Taani Euroopa Liikumine
E-mail: eubev@eube
v.dk

Tel: 0045 33 141 141

Kommentaare ei ole: