neljapäev, november 29, 2007

Kahekümne esimene tund

Foto räägib enda eest.

Pildistas: Tiiu



Järgmine neljapäev ma ei tule kohale, kui keegi just soovi ei avalda fotoringi tulla. Kui avaldate, siis andke teada, mida te seal teha tahaksite.


xxx


Nädal aega tagasi käisime Tartu Kunstnike Majas. Palusin kohalolijatel täita väikesed küsimustelehed järgmiste küsimustega.
Lisasin anonüümselt vastused.


1. millise autori töö meeldis Sulle kõige enam?

- Laura Toots/Kristiina Hansen
- Timo Toots

- Kristina Hansen
-
Taaniel Raudsepp
- Taaniel Raudsepp
-
Ma ei mäleta kahjuks autori nime, sest ma unustasin kirja panna, hajameelne nagu ma olen. Mulle meeldis kohvipaksu pealt ennustamine. (Kristina Hansen - fotoring)


2. miks?

- Sest ma sain kasutada oma vapustavat joonistamisannet :) ja kohvi oli ka tore juua. Ennustamises avastasin, et küllap on kõik ennustused ühesugused, aga ei olnudki.
- Olid kogemused selle tööga, päris ehmatavad. Väga üllatav asi oli.
- Sest andis absurdse ennustuse! Aga teisele kohale platseerus Taaniel Raudsepp.
- Lahe :) Väga sürr minu jaoks.
- Kõhedusttekitav. Ehk siis mina tulen/lähen näitusele emotsiooni otsima (nii negatiivseid kui positiivseid). Raudsepa töö jättis siin nähtutest kõige tugevama mulje, see autovideo idee oli ka päris tore, teostust mitte nii väga.
-
Mulle meeldisid enamik neist töödest aga ainult kaks neist panid mind nende üle hiljem rohkem mõtlema. Valisin siiski kohvipaksu ennustamise, sest see oli nii naljakas, kuidas selline asi mulle mõjus. Ma tean loogiliselt, et tegemist on masinaga, mis niisama laseb mingisuguseid ennustuspabereid välja. Puudub isegi inimene, kes uuriks seda kohvipaksu ja tunnetaks mingit energiat sellega. Siiski ma lasin ennast sellel mõjutada...Kui ma panin kohvipaksuga tassi sinna ennustuskasti siis ma vajutasin alguses nupule valesti ja muuseumitädi pidi mind veidi aitama. Ta asetas mu tassi uuesti sisse ja vajutas ise uuesti nupule. Esimese asjana hakkasin alateadvuslikult mõtlema, et äkki minu ennustus on nüüd tema puudutusest kuidagi mõjutatud. Lugesin ennustuse läbi naersin selle üle natuke, sest ma nägin, et poolenisti on juba praegu ennustus võimatu aga SIISKI ma toppisin paberinutsaku sügavale taskusse ja ei julgend, va ühele inimesele, seda kellegile ette lugeda, sest äkki ei lähe täide:D


3. kui Sa saaks (tahaks) teha näituse, millest Sa selle teeks? Ole ideedega julge.


- ilusatest inimestest :D
- Mm eks vast ikka fotonäituse
- Oma piltidest :)
- Fotodest nähtavasti
- Foto/installatsioon, millestki mis oleks väärt teistele inimestele näitamist.
- Hmm..Ma teeksin fotonäituse enda piltidest... (ei suutnud ideed paljastada - fotoring)


Näitusest.



Väike ülevaade näitusekülastusest:



Tunni teises pooles käisime TÜ Spordihoones:

Kui tüdrukud aeroobikat tegid,


jälgis nende tegemisi Mürka ise


Algajad, esmaspäeval vaatame siis teie koduseid töid ja need, kes pole veel oma teadmiste kontrolle ära teinud, tehke mõni töö ära.

NB! Kui fotoringi tulete, võtke alati kaamera kaasa!


6 kommentaari:

Anette ütles ...

Hämmastav aktiivsus! Mida mõeldakse nii tehes (kui üldse mõeldakse)?

Anonüümne ütles ...

Aitäh.
Minu mõõt saigi täis.
Keskendun nüüdsest teie grupile.

Anette ütles ...

Ma käisin lõpuks seda näitust ka vaatamas!

Sain ka "külalislahkuse" osaliseks. Aga tegelikult ei ma saa aru, miks te selle koleda nupu eest ei hoiatanud! Vaatasin parajasti neid penoplasti tükke, kui keegi nupule vajutas, ja tädi laua tagant mulle (ja inimesele, kes minuga kaasas oli) karjatas, et koristage ise ära ka.

Vastan siis neile kolmele küsimusele ka (peaks siia postituse juurde sobima küll)

Üldiselt meeldis, et näitus keskmisest interaktiivsem oli. Šokk lendvatest osakestest ning võimalus joonistada, ent (1) enim meeldis Krõõt Tarkmeele mõte kasutada pimedate kirja, sest (2) ma tahan ka nüüd särki pimedate kirjaga (kuigi mitte bändidega seotult).
"Hängijate" videot ma ei näinud.
Muidu jäid ka köied meelde. Ja vägivald ei ole ka see, mis vaimustama paneb (ka Raudsepa ekraani & vägivalla seosed)

(3)Ise tahaksin teha näituse millestki abstraktsest. Fotonäituse, kus saaks mängida värvidega ning vormidega.

Ei taha ühiskonna valupunktidele näpuga näidata ega ning vajadust näituse vaatlejalt tagasisidet saada (äkki siia lõimub ka hirm, et mis siis, kui teistele ei meeldi, mis siis, kui see on huvitav ainult mulle; samal ajal loodaks aga südamest, et keegi lahkub hea emotsiooniga, parema tujuga, uute mõtetega).

Algaja asi vist, et alguses tahaks lihtsalt midagi ilusat, lihtsamat. Lihtsalt seina katta ning tunda, et nüüd sai pingutatud ning tulemus on seinal. Õppida kogemustest.

Anonüümne ütles ...

Anette, aitäh Sulle pika "postituse" eest

Nuppu oli vaja ise kogeda :) See foto Piretist on just siis tehtud, kui need klotsid üles hüppasid tema nina all - puhas emotsioon.

Jah, Krõõda töö oli super, esimest (ilma töö pealkirja lugemata) oli päris raske kokku panna, aga kui pealkirja lugesin, siis juba teisest tähest alates võis bändi nime vabalt kokku panna.

Kahju ainult, et pimedad ise ei näe selliseid ägedaid t-särke, kui keegi kannab neid. Noh, küll aga loeks nad osavalt selle kätega rinna pealt kokku :) hehehee.

Aga Sulle peabki huvitav olema, kui Sa seda teistega jagad, siis Sa ilmselt juba tajud, et see on teistele KA huvitav.

Alguses ongi asjad lihtsad ja ilusad...Sa oled täitsa õigel teel Anette, tubli.

Lisa ütles ...

meie ei vajutanud üldse Heleniga nupule, sinna oli ju "Don't" kirjutatud :D

Anonüümne ütles ...

Õnneks te oletegi Heleniga väga viisakad :) see et te ei vajutanud, näitabki teie käitumise kohta midagi. Eks Timo pärast analüüsib meid kõiki