neljapäev, november 22, 2007

Üheksateistkümnes tund


Need, kes täna ei tulnud - ja neid oli palju, aitäh Anettele ja Lisale, kes võtsid vaevaks ja teada andsid, et ei tule - jäid taaskord ilma meie muuseumides valitsevast "sõbralikust" õhkkonnast. Ma ei tea, kas see on mingi Tartu värk või on sellist suhtumist ka Tallinnas näiteks. Põhimõtteliselt hea, et kratist kinni ei võetud ja tänavale ei lennutatud.


Positiivne on aga see, et nii ägedal näitusel ma pole pikka aega käinud. Käed külge näitused on alati paremad kui millegi seinal lihtsalt imetlemine, kas pole? Kõik, kes pole veel seda külastanud, soovitan soojalt et minge ja võtke sõbrad ka kaasa, aga hoiatan, ärge oma külastust jätke hilisemaks kui kell 17, sest muidu ootab teidki "meeldiv" kohtlemine.

Need, kes lähevad sinna palun vastata mulle e-mailile järgmistele küsimustele:

1. millise autori töö meeldis Sulle kõige enam?
2. miks?
3. kui Sa saaks (tahaks) teha näituse, millest Sa selle teeks? Ole ideedega julge.

Vastuseid nendele kolmele küsimusele ootan algajatelt ESMASPÄEVA LÕUNANI ja edasijõudnutelt KOLMAPÄEVANI (k.a.). Neil päevil esitan näitusemuljete kokkuvõtted.

Näitus ise.

Pildistas: Artur

Pildistas: Artur

Grupipiltidest. Artur pani kergelt tänase tunni n-ö kinni. Tubli poiss. Mulle ei meeldi seda rääkida, aga kahjuks pean. Grupipilt on iga tunni positiivne boonus - võimalus oma ideel lasta lennata, ainsaks tingimuseks, et kõik tunnis olijad peavad peale mahtuma. Need, kes pole veel ühtegi grupipilti suutnud luua - nimesid VEEL ei hakka nimetama, mõelgu hetke, et mis neil puudu, et nad ei suuda ühtegi ideed luua. Fotoring on vabatahtlik, eriti tähtis on huvi ning julge pealehakkamine. Meie ring ongi selleks, et õhkkond oleks vaba ja soe ning avatud.

Ja palun saatke mulle e-mail kui te ei tule, sest nii kaob ära olukord, et ma üksi tundi tulen.

Ning kui ma istun seal laua ümber kümne inimesega koos, ma tahaks tunda, et seal on keegi ka peale minu ja veel kellegi. Suhelge, palun või küsige, sest ikka veel tundub, et jää pole sulanud. Kui see ei muutu, siis ma viin läbi erilise projekti ning siis peavad asjad muutuma.

Palun. Palun. Aitäh.

Algajad tooge siis oma kodutööd esmaspäevaks tundi.

Need, kes täna tunnis olid, palun pange bloogi üles see üks foto, mida teil teha palusin. Saadan kohe kõigile kutsed, et saaksite ise foto lisada.

Veel, palun esmaspäeval mulle teada anda, kuhu tahaksite pildistama minna, igaühel peab olema vähemalt ÜKS idee. See on ilmselt üks väga suur palve................



Kellel on Tartu lähedal suvilat vms?

6 kommentaari:

rupert ütles ...

Käisime mõned ajad tagasi Vanas Anatoomikumis ühte näitust (hirmus, hirmus, hirmus!) vaatamas.
Esialgu hirmutas natuke ära vastuvõtt, aga veidi aja pärast see tädi võttis natuke positiivsemaks enda suhtumist.

Lõpus viskas isegi paar nalja :)

Fotoring ütles ...

Seda kogemust olen ma ka saanud...aga ma olen ta alati enda poole suutnud "meelitada", aga raske, kui see on trend. Minu arust vajaks see teema tõsist puudutamist, sest nagu sekretär on firma visiitkaart, nii on ka muuseumitäta muuseumi visiitkaart.

Sulev ütles ...

Raadi lennuväljal läheb tuleval aastal suureks arendamiseks lahti. Karta on, et lennujaam saab üpris uue ilme. Praegu oleks võimalus vana hoonet veel iga külje pealt pildistada... tulevikus, kui see ümber on ehitatud, saaks siis meie pilte ajalooraamatutesse panna! :)

Kerly ütles ...

Aitäh Sulev, tore, et kellelgi pea töötab :)

Lisa ütles ...

Appi, appi, täna juba esmaspäev ja mul pole täna ka aega, et sinna minna. Aga eks ma olen siis erand, kes käib hiljem ära , sest see näitus tundub põnev olevat, tahaks seda ikkagi vaadata, mitte läbi joosta :)

Kerly ütles ...

Absoluutselt - mine kindlasti käi sealt läbi, sest see on HEA. Näitus juba vaatamise pärast - ilma küsimustetagi :P - on väga super!