kolmapäev, märts 15, 2017

Neljakümne viies tund


Tänase tunni alguses said õpilased pisut noomida, sest planeeritud töid ei tehtud ära ja selletõttu kannatasid ka teised õpilased, kellel oma osa oli juba tehtud. Loodan, et ma väga kuri ei olnud, vaid et saate aru, et vahel ei vea te alt ennast, aga ka teisi. Mõlemad on aga austust väärt. Mirtel oli nii tubli, et saatis kohe kõik võlas olevad fotod ära - suur-suur tänu Sulle selle eest!

Vaatasime veel üle kaamerad ja selle nupud, avastamist veel jagub. Tegime ühe teadmiste kontrolli ning kuulasime Grete ettekannet toredast loodusfotograafist Sven Źacekist. Aitäh Sulle, sellega on ettekannete aeg läbi ja aeg keskenduda kätte antud lõputöödele. Loodan, et saite küsimustest aru ja tööde tegemine ei valmista raskuski.

Grupifoto sündis täna kõigi osalejate ühise töö tulemusena ning pisut inspireeritud Remi suurepärasest grupifotost, mis ta üleeile tunnis tegi. Aitäh Mirtelile operatiivse töö eest. Selline ülekuulamisstseen siis.


Foto: Mirtel


xxxxx


ALGAJATELE jääb valik koduseid töid, kuna järgmine kord tundi ei toimu.

1. Allkirjastada naistepäeva foto ja see blogisse ise postitada.
2. KOLM loodusfotot.
3. NELI fotot, mis kujutaks kolmnurka, ringi, ruutu ja ristkülikut. Käige avatud silmadega ringi ja loodan, et kahe nädala jooksul õnnestub teil selliseid kujundeid näha ning need üles pildistada.
Aega on töödega kuni 29. märtsini. Loodan, et saate hakkama :)

Järgmises tunnis, mis toimub 29. märtsil püüame paika panna välifoto tunnid, et külastada neid kohti, kuhu algajad kõige enam soovivad minna.

Soovitan teile ühe väikese programmi nimega Irfanview, kus saab lihtsalt fotosid. Minge siia lehele: http://www.irfanview.com/, valige vasakust menüüst donwload ja see pisike probleem pannakse arvutisse. Kui programm on lahti, siis avage selles oma foto File/Open ja vajutage Ctrl+R, siis saate fotot väiksemaks teha. Loodan, et Grete saab sellega hakkama, sest temal on kõige raskem vist fotot muuta.


NB! 22. märtsil algajate tundi ei toimu, kuna on vaheaeg.



KODUSEKS TÖÖKS EDASIJÕUDNUTELE jääb kõigile üks foto teemal kunstlik valgus. Mind inspireeris väga Remi kodutöö ja ka tänane grupifoto, sellest tulenevalt võiks kõik proovida teha ühe foto, kasutades loovalt valgust. Kõigil on mingi valgusallikas kodus, mida kasutada saab ja kui modelli pole, siis võib ennast selleks pidada. Ärge arvake, et kõik fotod peavad nüüd olema sellised nagu Remi foto, lähenemisi on palju. Julge pealehakkamine on pool võitu! 

Meenutan veelkord, et teil kõigil on vaja valida uurimusteema, mille põhjal koostate ettekande, mis koosneb fotodest ja tekstist. Pikkuse osas pole mingeid piiranguid. Teema olgu huvitav teile, kui ma meile.

Järgmine kord teeb grupifoto Angelika, kui ta veel kohale tulla saab, kui ei, siis Margus.

Järgmine kord peab oma ettekande Margus ja 27. märtsi saadame mööda Peetri kirikus pildistades. 

3. aprillil teeb oma ettekande Krista.

Teistel, Elis ja Annabel, Merili, oleks vaja valida veel teemad. Kui soovite materjale printi panna, et teistele miskit kätte anda, andke teada, prindin välja.

Loetlesin ette kohad, mis edasijõudnuid Tartus või Tartu lähistel huvitavad ja selle alusel sai paika pandud selline nimekiri:

1. Kurepalu liivakarjäär - maikuus. See vajab pisut mõtlemist.
2. Savi tänava õunapuu - Margit hoiab silma peal, kui on õige aeg pildistama minna, annab teada.
3. Peetri kirik - külastame 27. märtsil, aga sellest lähemalt järgmises tunnis.

NB!!! ANNABEL, palun saada mulle oma tagasiside, mille lubasid trükkida.



1 kommentaar:

Remi Fady ütles ...

Põnev grupifoto, hea idee (y)