kolmapäev, oktoober 14, 2015

KaheKsas tund


Tänases tunnis lõpetasime lõpuks ava, säriaja ja sügavusteravuse teema ära. Palju uut, palju erinevaid numbreid, erinevaid märkimisviise ja eelkõige seletust. Pisut praktikat, pisut settimist ja pisut fotonäidete vaatamist googeldades, peaks andma ka tulemusi. Nüüd on nädal vahet, et harjutada koduseid täid ja asi käppa saada. Kes on mingi komistuskivi ees, on teretulnud mulle kirjutama ja abi paluma. Ka blogipostituse kommentaaride osas võite küsimusi esitada.

Täna liitus meiega loodetavasti uus huviline Egle, kellele jäi ka kohe osaks grupifoto teha. Egle püüdiski kohe härjal sarvist haarata ja teha foto sel teemal, mida täna tunnis õppisime - sügavusteravus. Antud juhul on tegu siis väikesega. Igatahes kiitus Sulle Egle, et nii põnevalt asjale lähenesid ja ka ennast huvitavalt fotole said.



Foto: Egle


Kodused tööd olid kõige paremini sooritatud Annabelil. Toon tema hästi tehtud fotod näiteks välja. Eriti hästi õnnestus suure ja väikese avaga tehtud fotopaar.





Lisaks mängis Annabel ka pisut pika säriajaga ja tulemused olid meisterlikud ja põnevad.



Fotod: Annabel


Ilusat harjutamist ka teistele!



xxxxx



KÕIK FOTORINGI LIIKMED, PALUN PIDAGE MEELES, ET JÄRGMISEL NÄDALAL TUNDE EI TOIMU, KUNA ON KOOLIVAHEAEG. TAAS KOHTUME 26. OKTOOBRIL.


ALGAJATEL jääb kaks kodutööd. Üks, mis puudutab pika säriajaga mängimist pimedamal ajal ja seeläbi kunstipäraste fotode loomist. Vähemalt kolm fotot, aga võib ka pisut enam, kui ikka väga huvitavad fotod on. Teine, mis koosneb kahest fotost: üks foto tehtud suurima võimaliku avaga, mida teie kaamera lubab ja teine väikseima võimaliku avaga. Vabalt valitud objekid. Kaks fotot. 

NB! Annabelil ja Iti-Piial jääb lisaks ÜKS boonusfoto teemal "Minu vaheaeg!"


EDASIJÕUDNUTEL jääb koduseks tööks 26. oktoobriks kolm ülesannet:
1. Terry Richardsoni stiilist inspireerituna mõned omaloomingulised fotod
2. ÜLESANNE, mis mul tunnis läks meelest ära edastada teile: DETAILID KODUS. Viis fotot.
3. Samuti tuleb teil National Geographicu väike artikkel ise läbi töötada. Vaadake tunnimaterjali, nii õnnestuvad detaili kodused tööd paremini.

2. novembriks jääb viis fotot teemal "Minimalism arhitektuuris".


*Kui peaks mõni hea ühisnäituse pealkiri veel meenuma, siis andke ka sellest julgesti teada.



EDASIJÕUDNUTELE jääb pikaajalise ülesandena semestri lõputööks teha viiefotoline seeria oma lemmikteemal (Erik ja Maili loodus, Helle-Mari, Tarmo, Remi ja Kristiina inimesed). Kirjutage juurde, kas hariv, sügav või kirjeldav kaastekst. Semestritöö tähtaeg on 16. detsember. Päev siia-sinna. Võtke ülesannet tõsiselt ja näidake oma oskusi ja innukust.


EDASIJÕUDNUTE ETTEKANDED.
Esimesena valmistab oma ettekande ette Kristiina 16. november.
Tarmo 23. november 
Maili 30. november
Erik 7. detsember
Helle-Mari 14. detsember
Remi 16-18 või 21. detsember, täpsustan kui detsember käes on

NB! Ettekannete aegade ja esitluste osas võib tulla muudatusi, kellegi haigestumine, tund toimub Aeg-Ruumist väljas jne.



MÕNUSAT FOTOÜLESANNETEGA VÜRTSITATUD JÄRGMIST NÄDALAT!


2 kommentaari:

Margit Pinnar ütles ...

Grupipilt on väga ilus - mina olen väga rahul :) Aitäh Egle! Eilne tund oli ka vahva, sai juhet kokku aetud, kuid lõpuks sai ikka asi selgeks ka. Mulle väga meeldib kolmapäeva õhtuti teiega aega veeta. Aitäh Merilile lisaaja eest :D

Fotoring ütles ...

No vahepeal peab rohkem vaeva nägema ;)
Õnneks laabus kõik ja said ikkagi asjast aru. Nüüd tee koduseid töid ja harjuta ise ning vaatame, kuidas juhtmega ülejärgmisel nädalal on ;)
Tore on, et te teineteist ka aitate sellel, vahepeal keerulisel teel :)