laupäev, oktoober 31, 2015

Kuidas pildistas Richard Avedon

Kerly fotoringis tutvustatud maailmakuulsate fotograafide rubriik on mulle üha rohkem huvi tekitama hakanud - et kuidas need fotograafid siis ikkagi kuulsaks said ja mis eristab nende käekirja tuhandetest...

Viimases fotoringis tekkis mõnus arutelu Terry Richarson'i stiili üle - tore oli kuulda teiste mõtteid enda uuringutest ja mis meelde jäi tunnist. Teen ettepaneku jätkata selliseid arutelusid, enne kodutöö vaatamisi.

Terry Richarson'i tutvustusest on küll mitu nädalat möödas, kuid temast jääb mulle meelde:

  • Snapshot Technique - lihtne fotovarustus (light gear, built-in flash, point & shoot).
  • Signature style: valgel taustal, shokeeriv situatsioon.
  • Pildistamise protsessist: suhtle modelliga, pane ta tegema seda mis sa näha tahad - suuna teda jutuga, loo neile jutuga situatsioon, et keda ta kehastama peab selles loos.
  • "Filosoofia": inimestele meeldib "pidu panna" ja see loom tuleb nendest äratada, et pildid oleksid shokeerivad.



Samuti oleks juba siin bloggis jagada huvitav mõtteid ja inspireerivaid allikaid, et kuidas Richard Avedon pildistas - mis tehnikat kasutas, kuidas inimestega suhestus pildistamise ajal ning kuidas enda tulemusi kommenteeris ning kuidas teised kommenteerisid.

Kui kellegil vähegi aega ja huvi on, siis ootaks vastukaja. Neil kellel aega ei ole - saavad ehk lisa inspiratsiooni siit, et "Richard Avedon stiilis" pildistamisega algust teha juba täna - mitte üks päev enne fotoringi ;)

Richard Avedon - niipalju, kui ma hetkel oled jõudnud uurida ja enda jaoks olulisema välja filtreerinud:
  • Signature style: B&W, valgel taustal, must raam. Iconic style & details. Täpne, detailne ja lihtne kirjeldus inimese näost.
  • Avedon lighting setup: The subjects are removed from any context. You need a bright white background, even illumination across the subject, open shadows, snappy contrast, and absolutely no flare compromising the figure’s edges: http://www.popphoto.com/how-to/2014/01/how-to-master-avedon-lighting
  • Filosoofia: Your photos are more about yourself (than your subject): http://erickimphotography.com/blog/2014/09/26/5-lessons-richard-avedon-taught-street-photography/






ps. postituse tegemisel ei saanud lisada linki teksti sisse (tuleb välja, et link ikkagi lõppvaates toimib, kuid pisut tuhmi CSS stiiliga. Täpsustuseks, et preview mode'is ei olnud linki näha)  ja oli probleeme teksti stiilidega - need näevad "edit mode" ja "preview mode" erinevad välja - tehniline CSS probleem. Pika teksti lugemine väsitab silmi - minu arvates võiks teksti ja tausta kontrastsust vähendada (võin sellega aidata, kui mulle ligipääs antakse).

4 kommentaari:

Helle-Mari ütles ...

Mulle ka väga meeldib esiteks kuulsate fotograafide tundmaõppiminr ja ka jäljendamine. On ju ammu teada tõde, et oma ala meistrite jäljendamine on alati oluline osa ise tugevamaks saamisel. Ma ka mõtlen alati oma fotoideed läbi ja otsin pilte eeskujuks. Lisaboonusena võib nii kindel olla, et semestri lõpus mäletame kindlasti fotograafe paremini. Üldintelligentsile on see ka väga kasulik. Aitäh, Remi, seda teemat selles valguses tõstatamast, ja Kerly, idee ja tutvustuste eest. See nõuab sinult kindlasti palju eeltööd. Richard Avedoni eeskujul foto jaoks on minul igatahes plaan paigas, eks näis, kuidas teostus tuleb :)

Kerly ütles ...

Postitust lugema hakates mõtlesin pisut...aga no sain aru, et see postitus pole ei kellegi muu kui Remi poolt. Teised võiksid ka vahel siia midagi poetada ;)

ps. postituse tegemisel saab linki teksti sisse lisada. See lisatakse, nagu Sul välja tuli, pisut tumedamalt, et teaks, et sinna peab klikkima :)
Ma ei ole linkidega kunagi mingit probleemi märganud. Praegu töötab kõik, pigem näeb kole välja see osa tekstist: stiilidega - need näevad "edit mode" ja "preview mode" erinevad välja - tehniline CSS probleem. Pika teksti lugemine väsitab silmi - minu arvates võiks teksti ja tausta kontrastsust vähendada (võin sellega aidata, kui mulle ligipääs antakse). Läbune:S
Valget teksti mustal taustal on silmaele kasulikum lugeda, ma arvan, et seda teavad paljud.

Remi Fady ütles ...

Paljud teavad ka seda:
"too little contrast makes things hard to read, but too much contrast creates so much vibration that it diminishes readability": http://www.writer2001.com/colwebcontrast.htm
Saab valida vähem kontraste valge: https://en.wikipedia.org/wiki/Shades_of_white

Parimat!

Remi Fady ütles ...

Ma olen Richard Avedon stiili uuride jõudnud arvamuseni, et peamine faktor, mis köidab, on inimese olemus nii nagu fotograaf seda kujutada tahtis.

Mõningad lingid, mis mu arvamust kujundasid:

Lighting Technique: http://photo.net/photography-lighting-equipment-techniques-forum/00AHHx

Portrait lighting ratios - muuseas minu arvates väga huvitavalt püsitatud 'homework assignment', Kerly mis sa arvad? :) (ps. Kes teksti läbi töödelda ei viitsi, see vaadaku kommentaare):
http://digital-photography-school.com/lighting-ratios-to-make-or-break-your-portrait/

Inspiratsioon:
http://www.avedonfoundation.org/
https://www.youtube.com/watch?v=S1f3egvLwVE

Mind väga huvitab, et mis eeltööd teised fotohuvilised tegid enne pildistamist ja miks blogi kommentaarides tagasisidet ei tulnud (peale Helle-Mari) - inspireerivaid ideid ei jagatud... kas pole aega või hoopis teadmisi? Võiksime tunnis 5 min selle diskutsiooni peale kulutada, et paremini üksteisest arusaada ;)