esmaspäev, mai 18, 2015

Kaheksas filmiõhtu


Kaheksanda ehk viimase filmina vaatasime fotoringi algajate grupiga dokumentaalfilmi nimega "War Photographer". Selle filmiga lõpetame üle-eelmisel korral alustatud sõjafilmide seeria. Film oli huvitavalt ülesehitatud, sest igasugu erinevate inimeste kommentaaridele sai palju sõna ka filmi peategelane James Nachtwey ise. Nii lähedast kokkupuudet ei ole mina sõjafotograafiaga enne näinud, seetõttu oli selle väga ohtliku źanriga tutvumine väga põnev.




Muideks filmi alguses paistis ekraanilt vastu väga tunnustav slaid. Hea tunne oli!



Veel üks kaader filmist, mis minu arust on üks Nachtwey parimatest kaadritest. Filmis näidatakse, kuidas sellest kaadrist kõige parem väljatrükk tehti.




PALUN filmi näinud inimesed, jätke oma kommentaarid blogisse, et väikest arutelu tõstatada, võib ka märksõnadega.

Filmi IMDB lehekülg, asub SIIN.

2 kommentaari:

bille ütles ...

Mul oli ka see esimene kord kui teadvustasin et on olemas selline zanr nagu sõjafotograafia ning, kui tähtis ja oluline võib pildistamine olla. Olen ikka veel väga vaimustuses, see oli väga inspireeriv film ja pani mõtlema fotograafia ja sellega tegelemise põhjuste üle. Soovitan soojalt vaadata seda filmi. Lisaks veel oli lahe näha kuidas toimub käsitsi fotode töötlemine, tahaks kunagi järgi proovida.

Fotoring ütles ...

Aitäh suurepärase kommentaari eest Pille-Mari. James oli väga hea karakter selliseks filmiks, sest ta oli nii rahulik võrreldes tavapäraste reportaaźfotograafidega.
Käsitsi fotode paberile panemine selles filmis oli väga eriline, kuna nad lasid kujutise seinale tavapärase laua asemel ning tegelesid erinevate pindade heledamaks-tumedamaks tegemistega.

Võtame filmi edasijõudnutega kavva uuel semestril.