neljapäev, juuni 04, 2009

"Tartu ilu ja valu" võitjad teada!

Edastan teile natuke enda poolt muudetud teate viimasel ajal kõneainet tekitanud fotokonkursi "Tartu ilu ja valu." kohta.


5. maist 29. maini said noored tartlased saata pilte ilusatest ja inetutest kohtadest Tartus ja saata MTÜ RXSi ja Anne Noortekeskuse korraldatud fotokonkursile teemal „Tartu ilu ja valu“. Noored pidid saatma 2 pilti komplektina nii ilusast kui inetust kohast, mida hinnati võistlusel tervikuna.


Laenud töödest valis žürii 2. juunil välja parimad. 1. juunil, Lastekaitsepäeval sai laekunud tööde ülearvamust avaldada ka linnarahvas, kelle enamushäält loeti ühe žüriiliikme häälena. Žüriisse kuulusid veel: Reimo Rehkli, Tartu LV Kultuuriosakonna Noorsooteenistus, peaspetsialist; Janeli Virnas, Anne Noortekeskuse direktori kohusetäitja ja Henry Griin ning Liisalotte Elme, Tartu Kõrgema Kunstikooli fotograafia eriala 4. kursuse tudengid.

Vanemas vanuseklassis 19.-26.-aastaste hulgas osutus võitjaks Rutt Sööt oma fotodepaariga. „Piir ILUSA ja KOLEDA vahel on olematu,“ kirjutas seejuures fotode juurde Sööt. „Nad on alati koos, muutudes kord ilusaks, kord koledaks, kord mittemidagiütlevaks, kord meeliülendavaks. Ja tihtipeale on kõik see ilu ja koledus meile omane vaid seetõttu, kuna see on osa meie kultuurist, mõttemaailmast. Miski, mis on siin ja praegu ilus, võib kuskil mujal olla kole.“
Sigrid Nuude sai teise koha fotodega „Ilu on vaataja silmades“ ning „Parem õudne lõpp“.



Žürii otsustas ka kahte fotot eriliselt esile tuua: Peetri foto „Kahtlane, ebameeldiv ja kole“ parima tehnilise teostuse eest ning Madis Kononenko üks fotodest kui parim leid. Noorte terav silm jäädvustas nii Tartu prügihunnikud ja graffiteid täis seinad kui ka Raekoja platsi ja Tigutorni.


Autasustamine toimub 11. juunil kell 17.00 Anne Noortekeskuse poolt korraldatava Ranna noortekeskuse raames Anne kanali ääres.


Kena, et utsitamisest midagi kasu oli ja mõni võit ka meie õuele toodi. Palju õnne teile!!! Kahjuks ei oska öelda, kus antud fotosid näha saab, aga Sigrid ja Peeter võiks oma võidutööd igatahes blogisse riputada.


NB! Neljapäevased võiks ka vaikelu fotosid bloogi lisada, seni olen näinud vaid Arturi tööd.



Kena juunikuu jätku!



3 kommentaari:

Peeeter ütles ...

Ahoi, et ma nüüd vaatasin justkui selle aasta postitused läbi ja ei leidnud seda ülespanekuõpetust, et midakus seal koodis ma muutma pean, et pilt suuuuurem paistaks?????????


?????
+?

???

Peeeter ütles ...

Ja mingil hetkel pidi kogu asi Taskusse minema

Kerly ütles ...

Kustutad ära pildi suuruse 123px ja 456 ning s400 asemele kirjutad s800