esmaspäev, mai 01, 2017

Teise nurga alt fotod


Selliseid fotosid sai üles võetud või tuunitud arvutis teemal "Teise nurga alt". Anette foto on väga puhas ja eriline ning kindlasti paneb mõtlema, et millega tegu :)











Jätsin seekord fotode alla lisamata nimed, sest niimoodi hingavad fotod paremini. Aga autoriteks on Anette, Reimo ja Remi.

4 kommentaari:

Krista Majak ütles ...

See esimene on nii ZEN ja rahustav :)

Remi Fady ütles ...

Anette foto on super näide abstraktsest fotost. Loob mõnusa emotsiooni oma värvide ja pehmusega.
Mulle meeldib, et objekt pole ära tuntav! Teadmine, mida on pildistatud, on minu arust siin pildil üleliigne, kuna tõmbab ära tähelepanu ja kaotab salapära. Mida teised arvavad?

"...abstract photography is not about knowing and recognising the subject..."
allikas: http://www.photokonnexion.com/abstract-photography-definition/

Fotoring ütles ...

Sa teist korda räägid juba sama juttu ja mina ka :)

Inimloomusega on ikka nii, et tahaks teada. Miks muidu vaatame fotosid ja esitame küsimusi, tahame õppida läbi selle mida näeme. Vahel on seletuseks tekstid, vahel ei ole, olenevalt, kuidas foto on esitatud. Aga põnevus ja teadmishimu jääb ikka. Minu mõte on selline.

Remi Fady ütles ...

Väga õige Kerly, tahaks teada!

Ma olen enda seisukohta abstraktse foto kohta rääkinud tegelt juba ~6 kord selle aasta jooksul fotoringis - alati on piirdunud siis huvi ja arutelu sellega, et mis on pildil. Hoopis teine küsimus on aga see, et kuidas pilt tehtud on... Ma Kerly viimasest kommentaarist loen välja, et ta mõtles pigem seda ja tore, et on tekkinud väike arutelu sel teemal lõpuks :)

Minu jaoks on oluline vahe küsimustel, et "mis on pildil" ja "kuidas on pildistatud". Esimese küsimuse vastus ei anna fotograafia mõttes just palju teadmisi, viimane aga küll. Füüsikas/optikas on üldiselt nii, et tuleb küsida õigeid küsimusi - siis leiad ka õiged vastused.

Seega kuidas saada sarnast effekti nagu Anette pildil? Kas teravusulatus on kitsas või lai? Kas on lisatud sinakat valgust? Kas taustaobjekt on ühtlaselt hele? Kas taustaobjekt on kaameraga paraleelselt jne.
Kuidas need küsimused tunduvad? Kui vastused käes, siis võiks osata ise juba sarnast effekti teha või mis - isegi siis kui sul sama tekstuuriga taustaobjekti!

Kuidas muidu teised edasijõudnud pilte analüüsivad? Kas mõiste "reverse engineering photography" on tuttav ja pakub huvi? https://www.youtube.com/watch?v=eCaiUvM1tdk