esmaspäev, mai 15, 2017

Kuuekümnes tund


Täna oli mõnes mõttes eriline tund, sest käisme 1)väljas, 2)salakohas ja 3)meil olid külas modellid. Jei! Aitäh Margitile kogu selle organiseerimise eest. Väga toredad ja armsad modellid olid, ma usun, et KÕIK said suurepäraseid fotosid. Palun sorteerige kindlasti oma fotod JUBA JÄRGMISEKS tunniks ära ja tooge lõputundi kaasa, saame Margitile kõik fotod edastada. Kel võimalust võiks oma failid ka oma nimega nimetada, nii ei lähe need kaustades pärast sassi.

Grupifoto tegi Krista, mis sai selline päris äge, arvestades meie külalisi ja kohalolnud rahvahulka. Tundub, et teravuspunkt ei olnud modellidel peal, ehk oli Sul oma mõte sellega, aga muidu suurepärane - ägedad värvid, nagu terve see koht ennast ette kujutas.



Foto: Krista


xxxxx


EDASIJÕUDNUTELE järgmiseks korraks otseselt kodust tööd ei jää, kel aga jäi natuke Steve McCurry töödest inspireeritud kodune töö hinge peale, siis võiks paar kaadrit teha ja need siis ISE BLOGISSE POSTITADA enne esmaspäevast tundi.

NB! Aitäh Angelikale, Kristale ja Remile, kes oma lõputööd õigeks ajaks esitasid. Kuna meie ühingul on ka värviprinter, siis saan pakkuda võimalust teie töid ka välja printida.
ANGELIKA ja REMI, kas võin seda teie töödega teha?
Teised edastage oma tööd esimesel võimalusel, nii et saaksin need aegasti paluda välja trükkida.



Järgmine kord teeb grupifoto see, kes soovib kui soovijaid ei ole, siis tuleb mängu taas juhus, seega valmistage ikkagi mingi teema ette, arvestades et kohal on umbes 13 inimest :)


Viimane päris omaette ALGAJATE tund toimub kolmapäeval, 17. mail kell 17.00.
KAASA VÕTTA:
-LÕPUTÖÖ jaoks tehtud ÜLESANDED
-Viimases tunnis tehtud valik töösid, vähemasti 5, aga kindlasti foto tigutornist, elusolendist ja tollest kollasest taimest veea. Muud fotod on ka teretulnud. 



FOTORINGI SELLE SEMESTRI VIIMANE TUND TOIMUB 22. MAIL. Palun kõigil, NII ALGAJATEL KUI KA EDASIJÕUDNUTEL SELLEST OSA VÕTTA. Tavaliselt oleme alati katnud ka väikese laua. Seekord on kõigil võimalus tuua kaasa midagi värsket. Mis see olema saab, selle loosisime tänases tunnis välja. MERILI ja ELIS te saate ka osaleda. Saadan teile info meili peale. Saan aru, et Anette ja Reimo ei osale.
Lisaks üllatustööle ja kenadele fotodele muidugi peamurdmist, meelelahutust ja lõputööde hindamist ka. Kel võimalik, siis varuge aega, sest tund kestab rohkem kui kaks tundi.
NB! ERANDKORRAS ON VÕIMALIK TULLA JUBA KELLA 17ST, SIIS OOTAN ERITI ALGAJAID, aga kõik on teretulnud.



13 kommentaari:

Krista Majak ütles ...

Grupipilt ei ole jah piisavalt terav, nagu ikka arvata, kui seda teen mina. See polnud ka minu esmane idee, aga kui kohapeal aru sain, et modellid on ka ju vaja pildile paigutada, pidin ümber mängima. Minu pildid on valmis ja ootavad esmaspäeva. Midagi head sealt seekord kahjuks ei tulnud. Tuleb välja, et kohalolekust ja kaamerast ei piisagi :D Kerly, kas lõputöö peab Sulle veel meilile ka saatma?
Tänud Margitile orgunni eest ja modellidele ka. Angelikat oli ka väga tore näha.
Mina jõuan esmaspäeval ikkagi kuueks, kuna tulen otse töölt.

Remi Fady ütles ...
Autor on selle kommentaari eemaldanud.
Remi Fady ütles ...

Super valgus oli fotoshuutil! Modellid olid väga head, aitäh Margit ja Kerly orgunni eest!
Kerly, palun prindi mu lõputöö välja.

Väga äge näha grupifotot nii kiiresti. Palju tegevust pildil, tubli Krista! Kui sa tahad tehnilist poolt paremaks, siis vaata mu eelmist postitust samal teemal. Kui midagi segaseks jääb, siis küsi juurde. Alustuseks too välja mõttekäik, et mismoodi sa parameetrid valisid. Initsiatiiv peab tulema ikka selle poolt, kes õppida tahab - tuleb küsida õigeid küsimusi ;) Jah, see võtab aega ja energiat ning samas tahe aidata on mul endiselt olemas.

Krista Majak ütles ...

Tänud Remi.

Fotoring ütles ...

Aitäh tagasiside eest, Krista. Tore, et Sa ise ka märkasid, aga ära pahanda endaga nii palju. Saad hästi hakkama ja see on juba oskus, kui oskad oma vigu näha, et neid siis järgmine kord vältida.Igatahes kogu planeerimine ja idee tuli Sul ilusasti välja, sest olid isegi arvestanud lisakaameraga, mida Sa siis pildistamisel kasutasid. Margitil on eriti äge breigipoos - 5+. Vähemasti on Sul hea enesekriitika, see on väga edasiviiv.
Krista, saada jah igaks-juhuks oma ettekanne mulle meilile.

Remi, aitäh kaunite sõnade eest. Tõesti eile oli super shoot!

Margit Pinnar ütles ...

Esimesed emotsioonid on nüüd möödunud ja enam ei ole sellist entusiasmi kommenteerimiseks, kuid kahjuks ei leindud ma enne hetkegi sellega tegelemiseks. Nagu ikka ma pean põhjalikult mõtlema, et kõik oluline ikka öeldud saaks :D

Aga eilse fotosessiooni kohta nii palju, et modellideks olid mu sõbranna tütar Liisbeth ja tema sõbranna Jareli, kes olid mõlemad väga hea meelega nõus osalema meie fotoshootil. Lihtsast mõttest arenes järjest uusi ideid ja nii kujuneski päev selliseks, et tüdrukutele tegi soengud Liisbethi ema Jane Pintsaar, kellele lähevad suured tänud. Soengud sai välja valitud fotode pealt ja idee oli selline, et need oleksid romantilised ja samas pisut tütarlapselikud. Järgmine samm oli kasutatud riiete poeretk veel samal päeval ja meie õnneks oli seal väga lahedaid riideid 40 sendi kastis. Soengud peas ja kleidid kotis liikusime Liisbethi juurde ja järgmine etapp oli kreemitamine ja riietumine ja siis asusime valima jumestust. Silmad said seekord tagasihoidlikud ja rõhutatud olid huuled - mõlematel roosakad/lillakad. Vahva oli see, et jalanõudna mõeldud kummikud kahjuks ei sobinud selliselt nagu olin lootnud ja oh imet - Liisbethil ilmusid kapist välja just samas stiilis ja samas toonis ketsid nagu Jareli oli kodust kaasa haaranud. Seega sai ka see mure lahendatud. Edasisega olete juba kõik kusis :)

Kusjuures - uurisin mitu korda modellidelt nende tervise kohta ja kõigi südamerahuks võin öelda, et nad on terved kui purikad :D

Mina oma fotosessiooni saagiga rahule ei jäänud, aga kui aus olla siis ma nautisin seda tundi hoopis teisel moel. Mulle meedlis, et teile meeldis see koht ja ka modellid ja kogu see positiivne energia. Lausa uskumatu, millised ideed ja kui palju neid tekkis. Nii vahva oli vaadata kuidas kõik tegutsesid :)

Modellidele muidugi suur suur tänu tõesti! Nii tublid olite!

Krista foto ka väga tore ja ma ise olen oma poosiga jube rahul :D (Sest nägu pole näha) Ma millegipärast harrastasin üleüldse palju poose seekord ka pildistamisel :)

Angelika ja Marten - teiega oli ka nii tore kohtuda :) Järgmise korrani!

Suur tänu Kerly, et viitsid meiga mässata ja innustad meid tegutsema - isegi siis kui me jonnime vahel :)

Kaunist õhtu jätku!


Remi Fady ütles ...

Margit, väga mõnus lugemine eeltöö kohta. Meigi, stiili ja riietega oli tõesti palju vaeva nähtud ja tulemus väga hea!
Minu poolt on tulemas kindlasti palju häid pilte - nii, et see vaev polnud asjata ;)



Remi Fady ütles ...
Autor on selle kommentaari eemaldanud.
Remi Fady ütles ...

Ahjaa, jäi lisamata, et mulle meeldis väga jälgida kuidas fotograafid modelle juhendasid - eriti Kerly ja Helle-Mari stiil. Selle teemalisi arutelusid/praktilisi kogemuste vahetamist võiks rohkem olla ideaalis.

Margit Pinnar ütles ...

Nõus Sinu viimase kommentaariga Remi! :)
Ps! Hullult ootame koos modelliga juba fotosid :)

Helle-Mari ütles ...

Mina sain ka tunnist väga positiivse emotsiooni. Arvan, et sain palju pilte, pole neid jõudnud veel toimetada. Tüdrukud oli väga head modellid ja tulid iga ideega vapralt kaasa. Aitäh, Margit!

Margus ütles ...

No nüüd on küll siin palju räägitud ja mina tänan kõiki vaikselt.

Unknown ütles ...

Suured tänud Margit suure eeltöö ja toredate modellide kaasamise eest! Minul said pildid üle käidud :) Ikka teine tera on pilte redigeerida kui modellid on nii ilusad ja neil on veel ka hea meik ja soeng :)

Nii tore oli teid taas näha :) Suur tänu teile positiivsete emotsioonide eest, see annab kõvasti jõudu edasi tegutseda ja naeratada ka väsimuse hetkedel!