teisipäev, jaanuar 10, 2017

Kahekümne kaheksas tund

Täna tegin kokkuvõtte eelmise semestri viimases tunnis täidetud tagasisideküsimustike kohta.
Vastavalt tagasisidele on enim oodatud teemadeks stuudiofotograafia, fototöötlus ning fotoringi ruumidest väljas pildistamas käimine. Seda kõike võimaluste piires kevadsemestril ka ette võtame.

Toon eraldi välja, et lahtri "Kes on teinud Sinu arvates fotoringis murrangulise hüppe?" populaarseim vastus oli Krista. 
Hurraa! Väga tubli töö, Krista!

Foto: Angelika

Kuulasime Maili ettekannet teemal "PRO Secrets for Dynamic Lighting" (ajakirjast Advanced Photoshop 141) ning pärast seda vaatasime põgusalt järgmist joonist:




xxxxx

Järgmine kord palun kõigil kaamerad kaasa võtta, sest vaatame, kui lihtne on teha korrektset dokumendifotot (vt ülaltoodud joonisel "flat light").

Järgmiseks tunniks edasijõudnutele:
1) valida ülaltoodud jooniselt enim meeldiv valgusskeem ning põhjendada valikut 2-3 lausega;
2) valmistada joonis grupipildi ideest koos lühikirjeldusega (lihtne skeem paberile + paar lauset kirjeldamaks, mis toimub, milliseid kaamera seadeid ja millist valgust/valgusskeemi oleks tarvis foto teostamiseks).

Lisaks on osadel paljudel edasijõudnutel esitamata Lee Milleri fotodel põhinev kodutöö.
Ei ole paremat aega viimaks nende fotode esitamiseks kui esmaspäev, 16. jaanuar!

PS! Kellel on muhedaid pühade- või talveteemalisi fotosid, siis tasub need järgmisel tunnil kaasa võtta ja teistega jagada.

3 kommentaari:

Krista Majak ütles ...

Tänud.

Minu jõudmine järgmisesse tundi on suure kahtluse all :(
Aga edaspidi ei tohiks rohkem nii juhtuda.

Margit Pinnar ütles ...

Vaatasin täna teist korda seda grupifotot. Miski jäi häirima kuigi foto on ilus. Nüüd sain aru, et Anette parem õlg oleks võinud Krista selja taga olla. Ning koLmandal vaatamisel tekkis küsimus foto vasakul äärel oleva seina asukoha kohta, et kas see teeb pildi huvitavamaks või jääb see häirima, et sein lõikab Elise pooleks. Loodan, et keegi analüüsib koos minuga :)

Remi Fady ütles ...

Joon seinal sobib ja ei häiri.
Anette õlg lõhub rütmi ning see teeb pildi huvitavaks, arvan ma.
Margit on väga peidus seal ja see häirib.
Seinapool olevad inimesed on pisut "udus/hämaras" (va. ) - lisavalgustus oleks selle paremini välja joonistanud, ideaalmaailmas :)
Üldiselt on pilt hea - eelkõige esiplaan.