esmaspäev, september 19, 2016

Esimene tund


Tere tulemast! Uus fotoringi semester on alanud. Aitäh veelkord Angelika ja Elis-Anettile, kes meie toreda seltskonnaga liitusid. Peale natukest sisseelamist hakkavad asjad kindlasti pisut teistmoodi käima ja meie teeme omaltpoolt kõik nii, et sisseelamine oleks sujuvam.

Täna rääkisime objektiivimoonutustest, miks need tekivad, millised need välja näevad ja miks majad fotodel koledasti kaarduma kipuvad. Illustreerivaks materjaliks pakun ühte oma fotot, mis meenutab natuke loengus nähtud pilvelõhkujatega New Yorgi vaadet.

Grupifoto au jäi Mailile, kellele jäi lisaks ka kodune ülesanne ülejärgmiseks tunniks, siis saame teada lähemalt TS-objektiivist.
Grupifoto sai päris äge, sest Maili soovitud liikumine on kenasti peal, väikese veaga ;) 



Foto: Maili


Perspektiivimoonutus



xxxxx


Järgmine kord kohtume õues ehk teeme väljaspildistamise tunni - 26. septembril kohtume SIIN (seal parklas, kust auto välja tuleb, ma püüan kõnniteel seista, et see koht ei jääks märkamatuks). Pange endid palun soojalt riidesse - kindad, mütsid, sallid jne. Kaamerad kaasa, kellel on ka statiiv. Püüdke olla täpsed. 

NB! Järgmiseks tunniks lugege läbi ka antud link: kuidas pildistada kõrghooneid lähedalt. Seda läheb teil tunnis vaja ja mõnel teisel hetkel teie fotoelus.

P.s. Kes tahab natuke harjutada kätt interjööri pildistades, siis palun tulge kolmapäeval 17.30st alates Aeg-Ruumi ja teil peaks olema seal midagi põnevat pildistada. Aitäh ette ära!



2 kommentaari:

Krista Majak ütles ...

Haaah, äge grupifoto! :)

Margit Pinnar ütles ...

Ootan esmaspäevast välipildistamist, et õpitu ka praktikasse rakendada ja maadelda moonutustega erinevate tehnnikate näol :)