kolmapäev, aprill 06, 2016

Viiekümne teine tund


Oi-oi, kui palju meid täna kokku oli tulnud! Lisaks veel Maili, kes esmaspäeval kahjuks osaleda ei saanud, aga tahtis ikkagi oma kätega fotoaparaati ehitada. Tore!

Kuulasime Kaisa ettekannet ja selle taustaks vaatasime väga eriilmelisi ööpilte. Igatahes hea foto tegemiseks, isegi pimedas, on vaja piisavalt valgust, ükskõik, mis moel seda tekitatakse: kas valgusjõuline objektiiv, kõrge ISO, pikk säriaeg või veel midagi muud. Valgus on vahend ja seda tuleb oskuslikult kasutada. Teemakohasele arutelule ei tahtnud täna väga palju aega kulutada, aga jätsin endale meelde mõned märksõnad ja jätkan sobival hetkel ööpiltide teemal.

Tänases tunnis loobusime piltide vaatamisest, vabandused ja suur aitäh piltide esitajatele, teistelt ootan järgmiseks tunniks veel pilte samadel teemadel.

Tunni lõpuks olime nii hästi graafikus, et jõudsime isegi veel hästi põgusalt RAW failidest ja pilditöötlusest rääkida. Jätkame sellega kunagi lähitulevikus, aga mitte veel järgmises tunnis.



Siis algas käsitööring ja ausalt öeldes olin üllatunud, et jõudsime sama kaugele kui esmaspäeval edasijõudnute mikrogrupiga. SUPER!

Grupifoto idee mängis Merilile kätte tänase tunni peateema, tulemus on siin:



Foto: Merili


xxxx


Egle ja Annabel, kuna pidite varem lahkuma, siis värvin kolmapäevaks teie kaamerad seest ära ja teile jääb objektiivi ehitamise-kinnitamise rõõm ning veel paar tähtsamat toimingut.

Järgmises tunnis püüame mõlema grupiga nii kaugele jõuda, et tunni lõpuks on fotokad valmis, "film" sees (selle toon ise) ja saate oma kaamerad kasutusse võtta.


7 kommentaari:

Krista Majak ütles ...
Autor on selle kommentaari eemaldanud.
Krista Majak ütles ...

Fotoka ehitamine oli väga põnev, ootan juba mis sellest välja tuleb :-)

Unknown ütles ...
Autor on selle kommentaari eemaldanud.
Unknown ütles ...

Väga põnev tund oli ja Arp pidas väga hästi meiega vastu arvestades seda kuidas kõik kogu aeg küsida ja rääkida tahtsid ;)

Ootan huviga tulemust ja seda et juba katsetada saaks :)

Aitäh Arp, et viitsisid meiega veel photoshopi asjad üle vaadata - olen jälle targem!

Kas sellel kaameral oli ka mingisugune oma nimetus?

Ootan juba järgmist tundi!

Remi Fady ütles ...

Merili, solargraph camera.

Unknown ütles ...

Aitäh Remi :)
Ma ootan juba põnevusega oma ettekande tegemist. Tahan teada kuidas seekord välja kukub ja kas sellest asja ka sai :)
Tahaks juba oma uut kaamerat katsetama hakata - kui oleks teadnud et plekkpurgist kaamera saab pole nii suure raha eest peegelkaamerat ostnud! NALI muidugi :)

Fotoring ütles ...

Margit, hea poos ;) aga muidugi Maili paneb kõigile ära. Samas kõige suurem poose on Arp, kes on eriti osavalt püüdnud võimalikult tegus ja naturaalne välja näha :p