neljapäev, veebruar 05, 2015

Esimene filmiõhtu


Uue aasta uudisena toimub üks lisatund kuus mõlemale grupile. Tunnis vaatame mängu- või dokfilmi, mis on tihedalt fotograafi/fotograafiaga seotud. Oselejate panus kavva on teretulnud. 

Mõlemad rühmad näevad erinevaid filme, aga lõppkokkuvõttes näevad mõlemad rühmad samu filme, seega ei soovita tutvutatud filme eraldi vaatama hakata, vaid oodata, millal jõuab üks või teine film taas kavva.



Esimese filmina vaatasime jaanuaris suurepärast 2013. aasta dokumentaalfilmi salapärasest lapsehoidjast-fotograafist Vivian Maierist - "Finding Vivian Maier". Film on tekitanud palju kõneainet ja puudutanud miljoneid inimesi üle maailma. Suurepäraselt üles võetud ja suurepärase ülesehitusega film.



Foto: google.com


PALUN filmi näinud inimesed, jätke oma kommentaarid blogisse, et väikest arutelu tõstatada, võib ka märksõnadega. Järgmises tunnis võiks filmi arutluse alla võtta.


Filmi IMDB lehekülg, kus saab vaadata ka treilerit, asub SIIN.


2 kommentaari:

Unknown ütles ...

Nagu filmis öeldi oli Vivian Maier ekstsentriline tänava fotograaf, kes töötades lapsehoidjana pildistas salaja inimesi ja kogu ümbritsevat keskkonda/ühiskonda. Tema fotod on suurepärased - selged, teravad ja annavad hästi edasi hetkeemotsiooni. Muidugi palju kõneainet tekitab Vivian Maieri isiksus - huvi pildistada surnud loomi, koguda ajalehti ja see kuidas ta käitus oma kasvandikega.

Kerly ütles ...

Enam paremini ei saakski seda kokku võtta. Aitäh Sulle tagasiside eest, Merili.