neljapäev, mai 28, 2009

Viiekümne esimene tund


Täna toimus selle kevade viimane tund. Kohale tulid kõik, keda fotodel näete. Tublid :) Mõned usinamad küpsetasid asju kaasa või tõid poest külakosti. Nämm-nämm! Suured tänud teile selle eest. Anni ütle oma emale ka meie poolt veel suur-suur tänu. Lõpetuseks tegime meeleoluka hüppepildi ;)



Pildistas: Artur


Kahjuks pean tõdema, et teie lõputööd ei olnud eriti tugeva tasemega. Kes oli püüdnud ja kes mitte, kes oli vaeva näinud ja kes mitte, eks need fotod näita teie suhtumist fotoringi. Aega ühe (1) foto tegemiseks oli ka aega.


Salajasel hääletusel võitis Anni foto.


Pildistas: Anni


Teise koha sai palju vaeva näinud Mona. Tubli, et selle sessiooni ette võtsid ja kindlasti oled ise ka tulemusega rahul ja tõded, et tore oli pildistada.

Pildistas: Mona


Enar oli eriti mässumeelne ja saab seetõttu ära märgitud oma tööga, mille ta muideks enne tunni algust kohapeal sooritas. Veel üks märk, et ülesandesse suhtuti ükskõikselt.


Pildistas: Enar


Eraldi toon välja ka Anessa töö, mis mulle muljet avaldas. Mõjub!


Pildistas: Anette


Igatahes soovin, et te paneks siia ka fotosid ja infot üles, mida tahate teistega jagada. Initsiatiiv on väga teretulnud. Mõned tegemata asjad nagu fotolaager, rabamatk ja veel paar asja, loodetavasti leiavad aset suvel. Olge tähelepanelikud ja lugege blogi.



Noolemängus tegime taas 5 meetri pealt:

I-II koht Anni ja Enar
III-IV koht Artur ja Mona.

Teised olid puu otsas, kui pauk käis.



Kuna mõni tublim soovis ka suvel kodutöid, siis tekitan oma äranägemist mööda blogisse nädalatöid, lisaks igakuistele töödele. Nii et olge valmis ja näidake üles natukest aktiivsust.



Head vaba aega ja edu eksamites!







esmaspäev, mai 25, 2009

Viiekümnes tund

Kas Sa väikest printsi tead? Oled ehk lugenud.
Kas Sa Enarit tead? Oled ehk näinud?
Kas Sa Miisut tead? Oled ehk puudutanud?

Kui Sa mitte midagi ei tea, siis vaata allpool olevat postitust.


P.s. Enar teab neid kõiki ja on tänase postituse kangelane.


"Väike Prints"


Allikas: google.com


Miisu ehk kuningboa.

Pildistas: Kerly



Enar ja Miisu (Miisu Enaril kaelas ja arvas, et Enar on tema järgmine söömaaeg.)*
Enar kohtus Miisuga toredas kohas nimega Nõmme Loodusmaja. See, kes pole seal käinud, ei tea millest ta ilma on jäänud. Mina, Sigrid ja Enar käisime seal nädalavahetusel ja loomaaias ka. Sellest tuleb veel omakorda postitusi. Beware!!!!

Pildistas: Kerly

*Paremat kaadrit ei teinud, sest pildistasin Enari kaameraga, et tal oleks kodustele midagi põnevat näidata :D


Vt. enne esimest pilti, siis saad aru, millega tegu. Need on Enari jalad.

Pildistas: Artur


Ma ütleks, et parim asjade kokkuvõtmine ja teemaarendus. Hea töö! Aitäh Tuuro:)

Muideks, Enar oli ka 5 meetri nooleviskes kõige kõvem käsi, sest ta sai vähemasti noolemänguseinale pihta, erinevalt kõigist teistest. Magnet kohtus magnetiga, kuigi punkti ei tulnud :P



NB! Neljapäeval 28. mail toimub selle keade viimane fotoring.
Palun kõigil, kes ringis käinud kohale tulla. Eriti kihvt oleks, kui keegi midagi kaasa tooks, (küpsetist või salatit vms) nagu Artur ja Lisa-Helen kunagi teinud on, pardon, kui kedagi välja nimekirjast jätsin. Igatahes oleks teie algatus teretulnud, sest ma ei saa sedapuhku teid millegi erilisega turgutada, kui pakk komme ehk veel midagi....Kes viitsib võib materjalid läbi ka vaadata :P Kes toob või tahab midagi tuua, palun andku teada, aitan kui vähegi saan.
Ma saan aru, et Enar toob Fun'i, seega joogiga probleemi pole ;)


28. maiks palun esitage oma lõputöö teemal "Mässumeelne".
Kes kohale tulevad võtku foto kindlasti kaasa, kes ei tule, siis saatke see mulle suures formaadis või link, kust saaksin foto alla laadida.

Kellel on mingeid võlgu või lahendamata asju, siis on neljapäeval selleks viimane lahendus.






reede, mai 22, 2009

Tiina pildid


Ots


Algus


Siin siis see video, mis seletab kõike seda mida tunnis õppisite:

http://akamai.kolhoos.ee/tehnokratt/screencast/Photoshop/LevelsCurvesVsBrightnessContrast.html





neljapäev, mai 21, 2009

Neljakümne üheksas tund

Täna täitis tunni oma loenguga Helen, kes koos Tiinaga valmistasid ette materjali photoshopis kasutatavate käskude levels'ite ja curves'ite kohta. Materjal oli väga hea ja mina sain küll targemaks ning pani mõtlema. Eriti kasulikud olid need videod. Marveti lingi võiks Tiina siia kopeerida, et teised saaks ka sellest osa. Teritage seda kuulates/vaadates kõrvu, sest tekst pole eriti arusaadav. Aitäh.

Kuna täna oli kohal Enar ja talle ilmselgelt eelmise tunni grupifoto jättis sügava mulje, siis Heleni õhutusel sai ka täna tehtud natuke matkimist. Valiku tegemine ei olnud kerge, aga lõpuks valiti välja see foto. Päris täpselt ei tea, kes fotol on, aga mõned näod peaks küll kõigile tuttavad olema :D

Kasutasime fotode modimisel ka levels-käsku :D





Meie versioon sellest nägi välja midagi sellist:

VAPRAD & ILUSAD


Tore, et mõned olid vaevaks võtnud koduseid töid esitada. Mõnel on tase kindel ehk ühtlaselt hea, mõni üllatab ja mõni on teinud vähikäiku. Ei Sigrid, ma ei mõelnud Sind. Anette, Mona, Tiina, ja...eee, kes on Elor, Jaana ja Sulev?, otsustasid töid mitte esitada. Tegelikult ju teie endi asi.
Aga Enar ja Anni olid koos võililli pildistamas käinud :) Tore.
Anni, Peeter ja Sigrid on taas koduste tööde kvaliteedi osas kiituse ära teeninud. Eva Liina rühib neile järele. Tublid. Jätkake alati samas vaimus, ärge leppige vähemaga, sest nii saate paremad tulemused ja naudite neid enam.
Ahjaa, Eva Liina Sa pane teinekord fotodele ka oma nimi juurde ning sea nad kohe blogiformaati (pikem külg 800 pix maastikuformaadis, vertikaalses võib pikem külg olla ka üle 600 pix.) ja mõelge ka selle peale, et kui esitate kaks fotot, et kuidas need peaks olema nimetatud, et nad järjest tuleks. Täna olid Anni ja Enari fotod segamini ja sekka Lisa oma ka, nii et ei saanudki aru, kelle võilill on :P



Mulle meeldis kõige enam Eva Liina töö. Hiirud!!! :)

Pildistas: Eva Liina

Sinu teine kodune töö osutus ka valituks.

Pildistas: Eva Liina


Heleni suurepärane ja minutiga tehtud kodune ülesanne.

Pildistas: Helen


Räägib enda eest.


Pildistas: Peeter


Lisa ja Heleni kahjuks toimub viimane tund ikkagi 28. mail, KUIGI võib tulla ka üks üllatustund, millest annan blogi vahendusel teada. Seega on teie lõputöö esitamiskuupäev 28. mai, teema: MÄSSUMEELNE.

Annan esmaspäeval lähemalt teada viimase tunni kohta, et kes mida ja kus. Ilmselt eeldab see ka pisukest ettealmistamist teie poolt.


Noolemäng ei olnud meeles. Mitte kellelgi ja mitte kordagi.

esmaspäev, mai 11, 2009

Neljakümne kaheksas tund

Täna tegime tunni vaikses seltskonnas. Ma ütleks, et see oli kõige lõbusam tund. Enar isegi rebis :D

Järgnevatest õpilastest

Anette
Artur
Elor
Enar
Jaana
Sigrid
Sulev
(kui kellegi nime ära unustasin, siis pardon, ei mäleta Sind)

olid kohal Enar ja Sigrid ja vaid Artur teatas, kas kogemata või tahtlikult, et ta ei tule.
Teistel tundub, et on kõigest suva. Nojah, kevad ju.
Järgmine esmaspäev tundi teile ei toimugi, aga ühe korra peame veel kohtuma kui mitte kaks :P

Tänases tunnis käsitletud materjali pidid ettevalmistama Anette ja Enar, nagu selgus oli Anette panus sellesse suhteliselt oluline. Jah, omad mured, aga kellel neid poleks? Mis eristab ühte inimeste teistest, mõelge selle peale. Igatahes suur tänu Enarile ja Sigridile, kes minu RAW-küsimustele vastasid. Sain targemaks, ei olnudki nii hull :)



Aeg oli küps bändifotoks. Nagu näha, sugu meile rolli ei mängi.

Nirvana.


Pildistas: Mark Seliger
(See kutt oli muideks 10 aastat Rolling Stone põhifotomees, tegi üle saja esikaane foto. Tuus!)



Meie enda Nirvana!


Pildistas ja RAWtas: Enar


Muideks, kes tahaks sellest imeloomast RAWst rohkem teada saada, siis Overall Eesti pakub hetkel sellist asja nagu RAW koolitus. Tśeki siit lähemalt. Sigrid, kui Sa veel lähemalt tahad, siis tule istu mu kõrvale :P Huvi korral jäta teade mu postkasti, sest 400 krooni on seda väärt, et targemaks saada.


Lõpetuseks ka üks boonus.

Igatahes selgus variant minna külla Nõmme Loodusmajja, Tallinnasse 22. mailNeil on seal igasugu loomi ja põnevat loodusvärki ja eks ole ka juba Nõmme ise kena koht. Kiirelt öeldes kava selline, et reedel 22. mail 17.16 rongi ja magamiskottidega Tallinnasse, sealt loodusmajja. Tutvumine ja pildistamine. Kaupluse külastus. Öörahu. Hommikul loomadega tutvumine ja nende õues pildistamine ja pärast seda loomaaia külastamine. Võib-olla kava selles osas muutub, et enne käime loomaaias ja siis tuleme tagasi Nõmme Loodusmajja. Võtke seda kui väikest fotolaagrit teises linnas. Sõit ja toitlustamine oma kulu ja kirjadega, hea käitumine samuti. Õhtul koju või kel asja võib Tallinnasse ka jääda. Ma saadan ise bussi või rongi peale teid.

Kes tahavad tulla mõelgu see välja 20. maiks s.o. KOLMAPÄEVAKS või küsigu küsimusi, siinsamas kommentaariumis.

Hetkel kirjas kolm inimest.


Muideks, täna toimusid esimesed fotoringi lahtised 5 meetri nooleviskes.
Panin kinni!

I koht Kerly 40 punkti
II - III koht Enar ja Sigrid 0 punkti. Misasja? Jajah, n u l l punkti :P



FOTORING JÄÄB ÄRA 14. ja 18. MAIL. Tiina ja Helen valmistavad 21. mai tunniks ette Adobe Photoshop'i curves ja levels käske tutvustavad materjalid. Selleks, et teil väga igav vahepeal poleks saate kodutööks teema ALGUS ja OTS, mis peab endast kujutama 2-n fotost koosnevat seeriat. Tööd palun esitada 21. maiks.



Lõputöö tuleb esitada 25. või 28. maiks, teemal MÄSSUMEELNE. Olenevalt siis, mis päeval viimane tund toimub, see on selgitamisel.




pühapäev, mai 10, 2009

एव pilt

Anni TKKK fotostuudio külastus


Mm, kasulik oli juba kindlasti sellepärast, et sain lõpuks teada, kuidas kaamerat paremini käes hoida. Nägin kui palju erinevaid asju oli vaja, et üks hea pilt saada. Enda pildi puhul oleks võinud vist pea kohalt natuke vähem ruumi jääda.

sigridi TKKK külastus.





kolmapäev, mai 06, 2009

Neljakümne seitsmes tund

Jei, eile käisime Tartu Kõrgema Kunstikooli fotostuudios. Mulle väga meeldis. Loodetavasti tundsite oma eelnevates stuudiotunides osalemiste koha pealt häbi ka JA veel enam loodan, et see käik avas teie silmi. Andrus rääkis ju väga hästi.

Kuna mõned tegid seal pilti ka, siis palun jagada oma tulemusi blogis ja juurde lisada väike jutuke teemal, miks TKKK fotostuudio külastamine oli kasulik. Ootan fotosid ja lugusid esimesel võimalusel, aga kindlasti pühapäevaks, et saaksin ka mingi analüüsi teha.

Pildistas: Enar

Enar tahtis minuga oma lemmikfotot ka jagada. Tundub, et Tiina võttis mu õpetusi tõesti üks-ühele. Tubli! Hästi õnnestunud. Foto ise on mu arust suti hele :(




Anette ja Enar valmistavad järgmiseks tunniks materjali RAW kohta.-
Helen ja Tiina valmistavad järgmiseks TEISIPÄEVAKS materjali levels'ite ja curves'ite kohta photoshopis. Au tööle!
Olen meili teel teile kätte saadav, kui vajate abi.


Suure ringi küsimus, kas neljapäevastel on võimalik teha fotoringi teisipäeval? Palun andke teada, sest mind ei ole sel neljapäeval EGA ka järgmise nädala esmaspäeval.
Teeksin meeleldi 14. mai tunni teisipäeval ette ära, aga 18. mai tund aga JÄÄB ÄRA.


Ja üks asi on mul ka hinge peal. Loodetavasti on Rait või keegi Tallinnas, kes seda saaks teha. Palun andke mulle teada, kui teil on selline võimalus.

Sain sellise kirja:

Tere! Avastasin teid just ja juhuslikult. Tallinnas Nõmmel Vabaduse pargis toimub 9. mail PONTU SHOW - isetegevuslik koerteüritus, kus tavaliselt 100-kond erinevat looma, ka krantsid, koos on. Seekord kuulutasime ka fotovõistluse välja, samuti väga isetegevusliku. Kas leiduks teie hulgast paar inimest, kes oleks nõus olema selle fotokonkursi kohtunikud. Tööd pannakse üles sealsamas näitusel, kus toimuks ka hindamine. Ootan väga tagasisidet, olgu siis posi- või negatiivset!

Äge ju? Kas keegi saaks minna? OOTAN VASTUSEID!!!

esmaspäev, mai 04, 2009

Mona Pildid


Ravimid

Majanduslangus

Lill


Hommikusöök
Anessa kodutööd

Eva pildid



lill



ravimid



hommikusöök



majanduslangus

Anni kodused tööd

Ravimid

Hommikusöök

Lill


Majanduslangus

Visiit Tartu Kõrgema Kunstikooli fotostuudiosse


TÄNA ja NELJAPÄEVAL fotoringi tunde tavapärastes tingimustes ei toimu.
Selle asemel külastame homme TKKK fotostuudiot.


Kohtume homme, teisipäeval 5. mail, täpselt kell 15.30 Tähe tänaval, kunstikooli sissesõidutee alguses. TKKK asub Tähe 38 b.


Kunstiooli leiate sellelt kaardilt ja nipid, kuidas näiteks Riia mäelt kohale jõuda. Õnneks on sinna lihtne tulla :)

KOHTUMISENI!

P.s. Kes hilineb, andku teada, siis juhendan teid sisse telefonitsi.



Tiina pildiiiiiiiid!


Lill 1


Lill 2


Hommikusöök


Ravimid


Patrickul pole külmakapis süüa, sest on majanduslangus ja ta lasti töölt lahti.

pühapäev, mai 03, 2009

Lisa kodutööd


Ravim(id)

Majanduslangus (enne sõitis selle omanik sellega)
Lill
Hommikusöök