esmaspäev, jaanuar 21, 2008

väike katsetus

Tellisin blurb.com'i kaudu fotoraamatuid, päris kenad sai (minu mittetagasihoidlik arvamus :)) Kes esimese tunni ajal näha/katsuda said, omavad ilmselt selgemat ettekujutust kvaliteedist.

Blurb pakub võimalust igaühel meelepärase sisuga raamat koostada (foto-, pildi-, koka-, juturaamat või viimasel ajal populaarsust kogunud blogitekstidest kokku pandud toesed jne). Allalaetava BookSmart'i abil on kujundamine vägagi lihtsaks tehtud. Blurb pakub võimalust tellida erinevates suurustes nii pehme- kui kõvakaanelisi raamatuid.


+ võimalus väikestes kogustes endale, sõpradele jne tellida raamatuid (mälestused on hindamatud)
+ üsna mugav kujundustarkvara
+ raamat näeb parem välja kui tavaline fotoalbum ning võtab vähem ruumi
+ odavam kui kirjastusest (koos küljenduse ja muu mässamisega) tellida
- ühe eksmplari hind tuleb siiski kallim, kui poest fotoraamatut ostes
- valmis raamatu üleslaadimine on üsna aeglane (sest faili maht tuleb üsna-üsna suur)
+/- raamatu kvaliteet sõltub suuresti sellest, millises trükikojas parajasti prinditakse. Tellides ühe raamatu kvaliteediprooviks, ei või iial kindel olla, et ülejäänud samasugused juhtuvad

Veidi pikemalt ja lähemalt:

Saadetis jõudis pühedeajale vaatamata lubatud tähtajaks kohale. Postitati päev varem (hiljem ka teine partii) ning kulleriks valitud Swiss Post Priority (saab ka UPSi valida) suutis mõlemal korral 3 päevaga (3-5 päeva jooksul lubavad) saadetise kohale toimetada. Niisiis võib oletada, et tellimuste õigeaegse täitmisega ei ole probleeme.

Vahva klienditeenindus! Probleemid said kohe lahendatud (esimene partii oli kriitikat mittekannatava köitega - lehed lihtsalt kukkusid küljest, ent need vahetati välja).

Raamatust ise: veidi panin pange piltide heleduse-tumedusega. Veidi peale tellimist lugesin, et pildid paistavad arvutis märksa heledamad kui trükis. Ehk siis pildid nägid paberil väga alasäristatud välja. Päikesevalguses vaadates tunduvad pildid jällegi normaalsed, nii et ei ole väga hullu.

Pikemalt ja veelgi segasemalt saab juurde lugeda siit. Kui mingeid küsimusi tekkis, vastan neile hea meelega.

Kel vähegi viitsimist ja tahtmist, siis see on hea võimalus oma fantaasialendu realiseerida :)

Veidi pildimaterjali ka:









1 kommentaar:

Fotoring ütles ...

Aitäh Anette, väga õpetlik.