esmaspäev, september 24, 2007

Viies tund

See on väga hea grupipilt, mitte ehk küll idee poolest, aga emotsioonide poolest, mis avaldusid kui üheskoos pilti vaatasime. Autor Sandra jooksis fotole üle toolide, aga pilt tuli tema jaoks ootamatult, ning ta ütles: "Äh, ma ei jäänudki pildile!". Kiirustasin tulemust kontrollima ja noh siin ta on...äh, ei jäänudki peale :P

Pildistas: Sandra


Autoportreede osas mõtlesin ümber, panen praegu üles ainult parimad ehk esikolmiku, et teile nende autorid pähe kuluks ning oleks eeskujuks. Siin need on:


I KOHT

Sandra


II KOHT

Artur


III KOHT

Anette


Ergutusauhind

Tiina

P.s. Otsustage ise, mis müüb.

Infot ka.


NB! 1. oktoobril kell 18:00 kohtume mõlema rühmaga Raekoja platsil suudlevate tudengite juures, et ühiselt otsutada kuhu esimese välisessiooni käigus pildistama läheme. Muidugi on nädala jooksul oodatud teie toredad ideed asukohtade suhtes. Esmaspäeval riietuge soojalt, kaasa kaamerad.



HOMSEKS PAKUN VÄLJA SELLE, MIS TUNDUB ÄÄRETULT HUVITAV:


MoKSi teadaanne nr 103

Y - külaline: JIM HAYNES

Teisipäeval, 25.septembri õhtul kell 18:00 Y galeriis (Küütri 2).

MoKSi septembrikuine residentkunstnik Jim Haynes tutvustab oma praeguseid ja varasemaid tegemisi Y galeriis. Näitab pilte ja mängib helinäiteid oma loomingust.

USA läänerannikult San Fransiscost septembrikuisesse Moostesse resideeruma tulnud Jim Haynes teeb igasuguseid asju. Sealhulgas, kogub helisid, eksperimenteerib fotograafiaga,ehitab installatsioone ja kirjutab muusikakriitikat. Omandanud küll maalikunstniku magistrikraadi (San Fransisco Art Institute), kasutab ta praegu oma meediumitena fotograafiat, helisid ja sõnu. Teda huvitab lagunemine: roostetamine, laagerdumine, komposteerumine, ... Neid protsesse uurib ta puidus, paberis, metallis ja fotodel.

Fotograafias on ta juba aastaid olnud huvitatud keemilistest protsessidest mis leiavad aset peale pildi ilmutamist. Ta aitab neile protsessidele kaasa, lisades fotodele erinevaid kemikaale, nii, et pildid korrodeeruvad. Jim Haynesi keskseks meediumiks on praeguseks kujunenud aga helid. Kogudes müra raadio lühilaineilt, manipuleerides tagasiside (feedback) süsteemidega ja erinevate kogutud helistruktuuridega manifesteerib Jim katkist minimalismi, mille magneetiline drone jätab mulje ajatusest. Nende kokkusobimatute materjalide ja meediumite omavaheline rakendamine on võimalus näidata lagunemise ettearvamatust, manifesteerida lagunemise tahumatut ilu ja tunnistada selle paratamatust. Oma töid on Jim Haynes näidanud sellistes kohtades nagu The Exploratorium (San Francisco), Westspace (Melbourne, Australia), Diapason (New York), Jack Straw Productions (Seattle), Works (San Jose), Eyedrum (Atlanta), The Fugitive Art Center (Nashville) ja Varnish (San Francisco). Ta on teinud viljakat koostööd Loren Chasse, Keith Evans'i, Steven Stapleton'i ja M.S. Waldron'iga. 2001. aastast on ta olnud tegevdirektor mittetulundusühingus 23five. Organisatsioonis, mis on pühendunud helikunsti arendamisele ja teadvustamisele avalikus sfääris. Läbi 23five on ta olnud kaaskuraator festivalidel San Francisco Electronic Music Festival (2003) ja Activating The Medium (2007). Peale selle on ta kirjutanud ohtralt helikunstist, mürakultuurist, minimalismist ja eksperimentaalmuusikast üldse sellistele väljaannetele nagu The Wire, The San Francisco Bay Guardian, Metro Pulse, The Sound Projector ja Chunklet.

http://www.helenscarsdale.com/haynes/

Kohtumiseni teisipäeval!

Antud sündmus on esimene üritus sarjast, mis hakkab tutvustama MoKSi
residentkunstnikke Y-galeriis Tartus, iga kuu viimasel teisipäeval.
Kui külm ära ei võta, siis loodab, et veame kevadeni välja.

MoKS- Kunsti & Sotsiaalpraktika Keskus
www.moks.ee
5 138 599


3 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Kas keegi läheb siis sinna? Mul täpselt 18.00-19.00 vaba aeg ja mõtlesin et võiks ju vaadata mis see enast kujutab. Ei tea kas see on tasuline?
Piret=)

Kerly ütles ...

Piret, Piret mina plaanin minna. Loodetavasti kohtume :) ja see pole
kindlasti mitte tasuline.

PILLÄ ütles ...

mulle grupipilt väga meeldib!!!
ainult see tool seal...