kolmapäev, oktoober 25, 2006

Fotomaraton

Esitan teile ühe väga huvitava projekti, milles te PEATE OSALEMA. Juhend on pikk ja lohisev nagu maratonile kohane, aga te saate lugemisega hakkama ju :) Ärge unustage end registreerida. Loodan, et teil läheb hästi, jään emotsioone ootama.


Kutse fotomaratonile


Kutsume osa võtma 3. novembril kell 18-24 toimuvast rahvusvahelisest fotomaratonist "Pilkases pimeduses?” (sündmus toimub üheaegselt Tartus, Tamperes, Oulus ja Kranjis Sloveenias). Otsime novembriööst valgust, inimesi, lugusid ja uusi perspektiive! 6 tunni jooksul 6 teemat ja 6 fotot digikaameraga! Osavõtt on kõigile vaba. Auhinnad Tartust ja Tamperest. Maratoni keskus on Tartu Linnaraamatukogus (Kompanii 3/5). Eelregistreerimine on juba alanud ja kestab 1. novembrini aadressil www.ihanpimee.tampere.fi/main.php Täpne juhend Tartu linnaraamatukogu kodulehel aadressil www.luts.ee või loe edasi.

Tartu Linnaraamatukogu ja Tartu Kõrgem Kunstikool
Fotomaraton „Pilkases pimeduses?” 3. novembril kell 18 - 24

Mis sündmusega on tegemist?
Fotomaraton toimub ühel ajal Tartus, Tamperes, Oulus ja Kranjis (Sloveenia) Tampere multimeedianädala Mindtrek raames. "Pilkases pimeduses?” on online häppening, mida saab veebis maratoni kodulehel reaalajas jälgida. Fotomaraton kestab 6 tundi, õhtul kella kuuest südaööni. Selle aja jooksul oodatakse osalejatelt 6 fotot 6 erineval teemal. Alateemad on igas osalevas linnas erinevad ja kuulutatakse välja alles 3. novembril kahekaupa kell 18.00, 20.00 ja 22.00 fotomaratoni keskuses Tartu Linnaraamatukogus. Iga kahetunnise perioodi sees tuleb 2 fotot laadida maratoni kodulehele www.ihanpimee.tampere.fi/main.php .

Mis on eesmärk? Fotomaratoni üldteema on pimedus (Ihaan pimetää? Pilkases pimeduses?) Otsime novembriööst valgust, lugusid ja uusi perspektiive, näitame inimesi Euroopa linnades ühel ja samal ajal jäädvustatuna. Novembri õhtu ja öö on pime, aga kas ka tegelikult kui kasutame oma kujutlusvõimet?

Kus ja millal?
Tartus on fotomaratoni keskus Tartu Linnaraamatukogus (Kompanii 3/5). Teemade teatamine I korruse fuajees - kell 18 antakse teada 2 esimest teemat, kell 20 järgmised kaks ja kell 22 viimased kaks. Fotode üleslaadimine II korruse arvutiklassis, aga võimalik ka koduarvuti taga. Kella 20ks tuleb maratoni kodulehele laadida kahel esimesel teemal pildistatud fotod, kella 22ks järgmised kaks ja kella 24ks viimased fotod. Avatud on raamatukogu kohvik Vaikne Nurgake. Soe jook ja suupisted osalejatele tasuta.

Osalemistingimused
Osaleda võivad kõik huvilised, kel olemas digitaalne fotokaamera. Vajalik eelregistreerimine ajavahemikus 23. oktoobrist - 1. novembrini maratoni kodulehel www.ihanpimee.tampere.fi/main.php (valige Eesti ja registreerun osalejaks). Iga osavõtja saab registreerumisel e-postiga oma kasutajatunnuse ja salasõna, mis on vajalik fotode üleslaadimiseks maratoni kodulehele. Fotod tuleb maratoni kodulehele laadida kahetunnise perioodi sees, sest täistundidel kell 20.00, 22.00 ja 24.00 teemad suletakse ning hilinenud materjali vastu ei võeta. Piltide üleslaadimiseks soovitame tulla maratoni keskusesse kohe kui fotod tehtud, kuid kindlasti varuda selleks vähemalt 30 minutit aega. Piltide arvutisse saamiseks on võimalus ühendada oma seade arvutiga USB-kaabliga (võtke kaasa!) või laadida need otse mälukaardilt (arvutites 9in1 kaardilugejad). Keskuses on abiks konsultant ja seal saab täistunnil teada uue teema. Pilte võib üles laadida ka kodus või mujal! Fotomaratoni kodulehele ilmub uus teema 15 minutit peale täistundi. Igale fotole tuleb lisada pildiallkiri või selgitav lause/ lugu. Fotod riputatakse maratoni kodulehele vastava linna galeriisse üles.

Auhinnad Auhinnatakse: Iga teema parim pilt (antakse välja Tartus, 6 kinkekaarti 1000 krooni väärtuses) Tartu parim 6-pildiline seeria (antakse välja Tartus, fotokoolitus Tartu Kõrgemas Kunstikoolis) Eriauhinnad (antakse välja Tartus) Peaauhind parim 6-pildiline seeria (antakse välja Tamperes, võistlevad kõigi nelja linna osavõtjad) .

Žürii
Tartu žürii töötab koosseisus: Vallo Kalamees, Ove Maidla ja Tiit Kaunissaare. Žürii ülesanne on välja anda Tartu auhinnad ja valida 5 Tartu 6-pildilist seeriat, mis kandideerivad peaauhinnale. Auhindade üleandmine ja kokkuvõtete tegemine 9. novembril. Aja ja koha osas informeerime osalejaid täiendavalt.

Korraldajad ja toetajad Peakorraldaja: Tampere Linnaraamatukogu Korraldajad Tartus: Tartu Linnaraamatukogu ja Tartu Kõrgem Kunstikool Sponsorid Tartus: Photopoint, Postimees, Tartu Kultuurkapital, Aura Veekeskus, A.Le Coq Veelgi täpsem teave fotomaratoni kodulehel. Kontakt: Andrus Allikvee, tel 736 1399 andrus.allikvee@luts.ee või tel 53 402168

11 kommentaari:

karl ütles ...

Mul peaks sellel ajal käima meedialaager, aga sellist asja ei saa vahele jätte nign am tahaksin kindlasyti osaleda, ma tulen sealt siis lihtsalt ära korraks. Aga Kerly, kas sa laenad mulle siis canon eos 350-d tolleks perioodiks?

karl ütles ...

Registration failed! IGatahes praegu on registeerimine maas ning see ei õnnestu mitte kuidagi.

Kerly ütles ...

Jajah, laenan, mul varsti graafik Sinu laenamistest :)
Proovi veel.

PILLÄ ütles ...

krdi läti... tahan kaaaaaaaaaa, aga registreeerimine lõppes eile :'( :'(

Kerly ütles ...

Mnjah, loodan, et Lätis oli muud head :)
Palun tehke Laiviga mingi kokkuvõte oma käigust koos fotodega, aitäh.

Mina igatahes hoian nendele pöialt, kes osalevad.

Unknown ütles ...

Ma tahtsin mainida, et ma käisin ka ju Lätis ja tegin üle300 pildi, aga noh, kui ainult Laivi ja Pille, siis olgu nii.

Kerly ütles ...

Vabandust, ununes. Tehke kolme peale, võite ka kolm erinevat fotoesitlust teha. Esmaspäeval juba sooviks näha, kui vähegi võimalik on.

PILLÄ ütles ...

ok
teeks eraldi
:D

Kerly ütles ...

Sobib.

rupert ütles ...

Väga võimas oli.
Eriti pärast esimese teema teadasaamist nägin päris mitmeidmitmeid inimesi jõe ääres kaameratega. Selline... Omade äratundmise rõõm tuli lausa sisse.

Kerly ütles ...

Kes käisid, nende muljeid ootan E ja N! Pange jutusooned valmis ja võtke fotosid kaasa.