laupäev, mai 13, 2006

Tegin hea pildi

11 kommentaari:

Kerly ütles ...

Hää küll, aga sutike tume.
Ma tean, vaimustusid tänavalaternate säramisest ;)
Proovi veel teha üks. Parem.

karl ütles ...

Pikem säriaeg vast, aga sirla äkki tahtiski sellist efekti saavutada. Ma mäletan, kui mina käisin öösel linna tulesid pildistamas, iagathes väärt kogemus oli.

Sirla ütles ...
Blogi administraator eemaldas selle kommentaari.
Sirla ütles ...

Ei ole tume. Just täpselt paras on.

Kerly ütles ...

No on küll. Praegu on näha aind neid laternate särahelke, muu kaob nagu ära.
Jah, just pisut pikem säriaeg aitaks, nagu Karl ütles.
Ma räägin Sulle, et tee parem ;)
Natsa, lihtsalt tahaks näha erinevust.
Ma ei ütle, et see jamps oleks, tubli, aga katsetamine teeb meistriks. Nii et ootan Su uut postitust.

Anonüümne ütles ...

Kui see on digipilt, siis võid ju (natuke ka Kerly rõõmuks) raw-converteris vabalt kahvlit liigutada ja oled sõltuvalt valitud lükkest teatava astme võrra pikema säri omanik... või vähemalt saad pisut aimu, mis pikemaga oleks juhtund...
Samas, kõik (sealhulgas ka suhteline heledus-tumedus) tõlgendamise küsimus. Autor enda interpretatsiooniga ise rahul, siis on hea.

Kerly ütles ...

Ei noh, mina pooldan ikka kohe uue foto tegemist, sest digipildi timmimist oskab igaüks. Rõhun naturaalsusele, nii et Sirla ära tagane ja tee minu rõõmuks ikka uus foto :)
Tõsi, kui autor rahul on, siis on kõik korras ja teda ei peaks teiste nurinad morjendama, mis ei tähenda, et nurisemisi ei võiks olla :P

Sirla ütles ...

Aga mina näen asfalti ja maju ja kõike. Mitte ainult tulesid. Äkki on mu monitor liiga hele? Isegi auto ja liiklusmärk on näha.

Kerly ütles ...

No ma näen ka, aga mitte normaalselt. Kui hele on, siis peaks just olema kõik näha, suduselt küll, aga siiski...kuvaril pole miskit teha.
Kui tahad kangekaelne olla, siis ole, kui aga tahad proovida samapilti natuke teiste parameetritega üles võtta, siis tee seda.
Mina enam nuriseda sel teemal ei jaksa.

Anonüümne ütles ...

"töö jaoks pildiga peab valgus olema ühtlane, st mitte tuppa ei paista hommikul madal kollane päike ja keskpäeval otse monitori taga päike ja õhtul punane loojuv päike. kõik see jama kajastub pidevas ämbrisse astumistes piltidega." - Veermäe (eestifoto.ee foorumis).

Ma ise olen korrektselt vormistatud salapärapiltide fänn teataval määra. Sellisena proovisin teha ka enda lehel olevat autoportreed, kus peaks olema aimata ainult mõned üksikud õrnad-pehmed jooned... aaaaga, kui mõni vaatab seda õhtu- või hommikupäikese peegeldusega monitoril, siis vaevalt ta peale musta kasti midagi näeb (alasärialasäri!!!) ja kui mõni vaatab pimedas-hämaras toas, siis näeb ta rohkem kui ma tahaks... Maailmas on vahest raske elada.

Kerly ütles ...

Veeremäe paneb alati hästi (Y)
Jutt jummala õige.
On jah vahel raske, a kõik tahvad elada.